Technische analyse van Kinepolis, steunen gebroken wat nu?

Kinepolis is een Belgische bioscoopketen met ongeveer 50 bioscopen in Europa. Het is dan ook geen verrassing dat de koers van het aandeel Kinepolis sterk onder druk is komen te staan sinds de uitbraak van het coronavirus. Door het coronavirus zijn niet alleen bioscopen enige tijd gesloten geweest de openstelling daarna ging gepaard met lagere bezetting vanwege enerzijds afstand moeten houden en anderzijds vermijden mensen nu locaties waar veel mensen bij elkaar komen. Alsof dat nog niet genoeg is worden filmkrakers niet naar het doek gebracht omdat dit met weinig bezoekers geen financieel succes zal geven voor de filmproducenten. Hieronder volgt een technische analyse van Kinepolis.


Technische analyse van Kinepolis, steunen gebroken wat nu?

Technische analyse van Kinepolis

In de onderstaande daggrafiek is de koers van het aandeel Kinepolis uitgezet sinds begin 2020. Hierin komen verschillende steun- en weerstandslijnen naar voren. Met de angst voor een tweede golf van het coronavirus is het herstel sinds het dieptepunt van maart grotendeels teniet gedaan. De koers leek al weinig fut te hebben gezien de vorming van een diagonale korte termijn weerstand (1). Hierna daalde de koers door de horizontale middellange termijn steun (2) rond €39,15. Vervolgens zakte het ook door het 50 daags gemiddelde (2) en leek de horizontale lange termijn steun op €31,55 het volgende steunpunt te worden. Inmiddels sloot de koers hieronder maar er moet nog bevestiging volgen met volume en geen slot meer onder deze lijn. Herstel vanaf deze steunlijn is mogelijk.

Bij een verdere verslechtering zullen de diagonale steun en horizontale steun (4) op ca. €27,55 een volgend richtpunt worden. De RSI indicator is inmiddels weer onder de 30 gekomen en naast de steunlijnen kan deze indicator handig zijn om een eventuele aankoop te plannen. Zo is bij de RSI indicator aangegeven dat wanneer de grens van 30 opwaarts werd doorbroken er een koopsignaal volgde. De groene pijlen geven deze momenten aan en in de koersgrafiek is te zien dat hierna een stijging volgde. Het tegenovergestelde kan ook toegepast worden: daalt de RSI indicator door de grens van 70 dan is er een verkoopsignaal (aangegeven met de rode pijlen). Nu is het afwachten tot er weer een uitbraak boven een RSI van 30 komt.

Technische analyse van Kinepolis 27 juli (daggrafiek)
Technische analyse van Kinepolis 27 juli (daggrafiek)

Voor de middellange termijn is de verwachting dat de koers zal bewegen binnen het dalende trendkanaal zoals hieronder aangegeven in de weekgrafiek. De onderzijde van dit kanaal is de diagonale lange termijn steun, de bovenzijde is de diagonale lange termijn weerstand.

Technische analyse van Kinepolis 27 juli (weekgrafiek)
Technische analyse van Kinepolis 27 juli (weekgrafiek)

Lees meer op het Kinepolis forum

DEEL MET VRIENDEN


Legenda bij grafiek(-en) + disclaimer
Groene lijnen = steunlijnen
Rode lijnen = weerstanden
Disclaimer: de technische analyses op www.beursig.com zijn geen advies tot kopen, houden of verkopen van een aandeel of ander beleggingsproduct. Een technische analyse kan achterhaald worden na verloop van tijd, nieuws en/of (macro) economische ontwikkelingen.

DEGIRO LYNX Binck Bolero
Aandelen ING à €1.000 €2,30 €6,00 €8,00 €7,50
Aandelen Inbev €10.000 €5,00 €6,00 €16,00 €15,00
Turbo à €1.000 €2,30 €5,40 €8,00 €7,50
1 calloptie AEX €0,95 €0,99 €2,75 €3,00
Beleg met lage tarieven, klik voor meer informatie

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.