Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Aandeel Galapagos dichtbij een uitbraak? (technische analyse)


Uw advertentie hier?


Aandeel Galapagos dichtbij een uitbraak? (technische analyse)

aandeel Galapagos logo

Naar aanleiding van een breakdown short strategie die gedeeld werd op het Galapagos forum geven wij graag een update van een technische analyse voor het aandeel Galapagos. In het betreffende artikel is een driehoek aangegeven die momenteel duidelijk zichtbaar is in de daggrafiek (zie onderstaande afbeelding). Hoe het koersverloop gaat verlopen is op korte termijn vooral afhankelijk van nieuws in plaats van handelen op basis van technische analyse. Daarbij is een short strategie op basis van alleen technische analyse op dit moment riskant te noemen aangezien er op korte termijn veel nieuws is te verwachten.

ADVERTENTIE - LEES HIERONDER VERDER
Technische analyse aandeel Galapagos

In periodes dat er geen nieuws is of op korte termijn te verwachten is kan technische analyse een hulpmiddel zijn om aankopen of verkopen op te baseren. Nieuws kan (zeker in het geval van biotech) een sterke invloed hebben op de koers van een aandeel. Een technische analyse kan daardoor grotendeels achterhaald zijn. In de onderstaande grafiek vormt zich tussen de diagonale lange termijn steun (1) en de diagonale lange termijn weerstand (2) een driehoek (3). Dergelijke driehoeken zijn vaak een voorbode van een sterke uitbraak. Eenmaal uit de driehoek kan het koersverloop krachtig zijn. Dit kan zowel bij een opwaartse als neerwaartse uitbraak het geval zijn.

Technische analyse Galapagos 8 juli 2020 (daggrafiek)
Technische analyse Galapagos 8 juli 2020 (daggrafiek)

Het eindpunt van de driehoek voor het aandeel Galapagos ligt rond maandag 20 juli. Wij houden rekening met een scenario dat de koers nog even neerwaarts uit deze driehoek beweegt maar steun zal vinden rond de horizontale steun (4) die rond de 168,90 euro ligt. In dat geval kan de driehoek worden gevormd tussen de diagonale weerstand (2) en de horizontale steun (4) met als eindpunt rond begin augustus. Tot slot geeft de RSI indicator (6) op de daggrafiek een neutraal beeld.

Aankomende nieuwsstroom

Niet alleen het eerder genoemde short advies is een risico ook het long gaan met grote posities en zeker met risicovolle derivaten brengen risico’s met zich mee. In het verleden is al vaker gebleken dat het koersverloop van het aandeel Galapagos onvoorspelbaar was en kort voor groot nieuws nog snel en veel daalde waardoor stoplosses van turbo’s long werden geraakt. Hoge hefbomen dan wel hoge stoplossniveaus moeten vermeden worden om de risico’s te beperken. Dit is geen advies maar een ‘acceptabel’ maximum voor een stoplossniveau voor een turbo long zou kunnen liggen onder 133,60 euro. Dit is het niveau van de horizontale lange termijn steun aangegeven onder de 1 in bovenstaande grafiek.

In de komende weken tot maanden kan er onder meer nieuws worden verwacht voor een mogelijke goedkeuring en commercialisering van Filgotinib in de VS, Europa en Japan. Fase 2 studieresultaten voor GLPG1972 maar ook studieresultaten voor onder meer GLPG1690, GLPG1205, Toledo, etc. Vergeet ook niet de cashpositie van ongeveer 5,6 miljard euro dat bij de slotkoers op woensdag 8 juli bijna de helft van de beurswaarde vertegenwoordigd.

Lees meer op het Galapagos forum

DEEL DIT ARTIKEL


Legenda bij grafiek(-en):
Groene lijnen = steunlijnen
Rode lijnen = weerstanden

Disclaimer: de technische analyses op www.beursig.com zijn geen advies tot kopen, houden of verkopen van een aandeel of ander beleggingsproduct. Een technische analyse kan achterhaald worden na verloop van tijd, nieuws en/of (macro) economische ontwikkelingen.

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.