Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Van wanhoop naar herstel: Quintet maakt midjaarlijkse beleggingsvooruitzichten bekend


Uw advertentie hier?


Van wanhoop naar herstel: Quintet maakt midjaarlijkse beleggingsvooruitzichten bekend

IWDA ETF world wereld beleggen stocks trading

“Counterpoint” bespreekt de voorzichtig optimistische vooruitzichten voor de wereldeconomie en de beurzenDe wereldeconomie zal in het tweede kwartaal uitbodemen, waarna er een U-vormig herstel begint. Ondersteunend monetair beleid zou tot een licht hogere inflatie moeten leiden. Mogelijk kan Europa van de omstandigheden gebruik maken om tot een hechtere fiscale integratie te komen en om werk te maken van een ambitieuze Green Deal. Ongeacht welke partij er in de Verenigde Staten aan de macht komt, is het voor de grootste economie ter wereld van essentieel belang dat er een regering komt die voor eenheid zorgt.

Dat is de mening van Bill Street en Daniele Antonucci, respectievelijk Group Chief Investment Officer en Chief Economist, bij Quintet Private Bank, dat vandaag zijn midjaarlijkse Counterpoint bekend heeft gemaakt, waarin de wereldeconomie, de financiële markten en de belangrijkste activaklassen diepgaand worden geanalyseerd.

ADVERTENTIE - LEES HIERONDER VERDER
Counterpoint concentreert zich op vijf essentiële vragen voor beleggers in de tweede helft van 2020, waarbij de algemeen heersende overtuigingen zowel worden besproken als ter discussie gesteld:

  1. Hoe en wanneer zal de wereldeconomie herstellen van de crisis?
  2. Hebben beleidsmakers nog andere beleidsinstrumenten om de economie een kickstart te geven?
  3. Zal de inflatie weer terugkeren?
  4. Is dit een doorslaggevend moment voor Europa?
  5. Wat zal de impact van de Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn?

Wat de vooruitzichten voor aandelen betreft, denkt Street dat de Amerikaanse markten – met name technologie- en gezondheidszorgbedrijven – zich structureel positief zullen ontwikkelen. In een breder perspectief is zijn verwachting dat in het post-pandemieklimaat de consolidatie in de private sector zal aanhouden.

“De grootste bedrijven, die al dominant waren in hun sector, zullen waarschijnlijk als winnaars uit de bus komen,” aldus Street. “Ze zullen in hun bedrijfsmodellen kunnen investeren om hun marktaandeel nog verder uit te breiden, kleinere concurrenten goedkoop overnemen en hun activiteiten uitbreiden naar nieuwe gebieden waar ze kansen zien.”

De vastrentende markten, ter vergelijking, hebben via het beleid van de centrale banken kortetermijnsteun ontvangen, maar staan voor de langere termijn voor uitdagingen, aldus de Chief Investment Officer van de Quintet groep, die positief is over inflatiegeïndexeerde obligaties, highyield-obligaties en EM-staatsobligaties in harde valuta.

Gezien het zeer onzekere klimaat, aldus Street, kunnen alternatieve beleggingen een zeer belangrijke rol spelen bij de toenemende diversificatie van portefeuilles. Hij ziet met name kansen in private equity, waar fondsbeheerders op de loer liggen om hoogwaardige activa tegen dumpprijzen aan te kopen, en in hedgefunds, die ook zouden kunnen profiteren van deze ontwrichtingen.

Als weerspiegeling van de verwachting dat het reële wereldwijde BBP dit jaar met meer dan 3% zal krimpen, zullen de goudkoersen en de wereldwijde goudposities naar verwachting hoog blijven. Ook de vraag naar veilige haven valuta’s als de Amerikaanse dollar en de Zwitserse frank is fors gestegen. Voor de nabije toekomst verwacht hoofdeconoom Daniele Antonucci van Quintet dat de Amerikaanse dollar ten opzichte van andere grote valuta’s geleidelijk zal gaan dalen.

Wat de olie betreft, verwacht hij dat aanbod en vraag tegen het einde van het jaar een evenwicht zullen bereiken, waarin meer genormaliseerde productieniveaus en de impact van de omvangrijke productieverlagingen zijn verdisconteerd. “Het verval van de olie-industrie op langere termijn lijkt echter onvermijdelijk,” zegt Antonucci. “Terwijl de wereld zich geleidelijk richting een toekomst met een lage CO2 uitstoot beweegt, bieden bedrijven die energie uit hernieuwbare bronnen produceren en bedrijven die zich bezighouden met energieopslag aantrekkelijke beleggingskansen.

Verwijzend naar de recordinstroom bij duurzame fondsen sinds begin 2020, zegt Antonucci dat de groei van duurzame beleggingen zal blijven versnellen: “Door het meewegen van milieu-, maatschappelijke en governance-factoren kunnen beleggers de potentiële risico’s en kansen met een ruimere blik benaderen en zowel sterkere portefeuilles opbouwen als positieve verandering bevorderen.”

Al voor de uitbraak van de pandemie waren beleggers niet meer uitsluitend gericht op financiële winst, maar ook op maatschappelijke winst,” aldus Antonucci. “Het is inmiddels duidelijk dat duurzaam beleggen een vaste plaats verworven heeft.”

Meer over beleggen op het beursforum

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.