Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Biotech: Inventiva Pharma zet grote stap naar mogelijke blockbuster


Uw advertentie hier?


Biotech: Inventiva Pharma zet grote stap naar mogelijke blockbuster

Inventiva Pharma logo

Analisten en beleggers werden eerder deze week verrast met sterke studieresultaten van het Franse biotechbedrijf Inventiva. Studieresultaten voor hun belangrijkste kandidaat-geneesmiddel Lanifibranor overtroffen de verwachtingen met het voldoen aan het primaire eindpunt en belangrijke secundaire eindpunten. Lanifibranor is in ontwikkeling voor de behandeling van de leverziekte NASH (niet alcoholische steatohepatitis). Er zijn momenteel nog geen goedgekeurde geneesmiddelen voor NASH, ook wel bekend als leververvetting, die door analisten als een potentiële miljardenmarkt wordt gezien.

ADVERTENTIE - LEES HIERONDER VERDER
Koersdoelverhogingen Inventiva Pharma 

Na de positieve studieresultaten verhoogde KBC Securities het koersdoel van 6 euro naar 32 euro met een kopen advies. Volgens KBC Securities lijkt Inventiva Pharma met de studieresultaten zich op te werpen als een belangrijke speler in de behandeling van de leverziekte NASH. Dit gaf ook de aanleiding om het aandeel toe te voegen aan de Bolero Benelux Selectie.

Visie van KBC Securities (bron UPDATE Bolero Benelux Selectie – Inventiva wordt toegevoegd):

Tegen de meeste verwachtingen in gooit Lanifibranor dan toch hoge ogen in de fase IIb-studie. Terwijl de placebopercentages in de totale patiëntenpopulatie relatief hoog zijn, daalt dit naar meer algemeen waargenomen placebopercentages in de F2 / F3-populatie, zonder verlies van effectiviteit. Bovendien behoort de placebogecorrigeerde respons bij de behandeling van kleine moleculen tot de beste.

Het meest indrukwekkende element is het verschil in reactiesnelheid van 23% voor het gecombineerde eindpunt van de NASH resolutie en de fibroseverbetering, waaruit blijkt dat Lanifibranor verder gaat dan het verwachte metabole effect en direct invloed heeft op de ontwikkeling van fibrose. Dit dubbele effect maakt Lanifibranor in het landschap van de kleine moleculebehandeling erg bijzonder. De histologische resultaten van de studie zijn des te indrukwekkender, gezien de relatief korte behandelingsperiode van 24 weken, die een snel begin van actie laat zien.

De studieresulaten waren voor analisten van Jefferies aanleiding om de piekvoorspellingen voor de verkoop te verhogen tot 2,6 miljard dollar per jaar. Daarbij voegden zij eraan toe dat de resultaten de kans vergroten op een partnerschap met een grote partij. Jefferies verhoogde het koersdoel naar 19,50 euro met eveneens een koopadvies.

Analisten tippen medicijn van Inventiva Pharma als potentiële blockbuster

Met lanifibranor heeft Inventiva Pharma het eerste medicijn in ontwikkeling dat twee regulerende doelen bereikten in één proef. Dit is voor analisten de reden om het als een mogelijke blockbuster te tippen in de niet-alcoholische steatohepatitis (NASH) bij de leververvetting. Een blockbuster staat voor een middel dat miljarden euro’s/dollars per jaar kan bereiken bij piekverkopen.

In de NATIVE-studie waren er significante verbeteringen met zowel de lage dosis van 800 mg als de hoge doses van 1.200 mg, wat leidde tot significante verbeteringen in de NASH-oplossing zonder verslechtering van fibrose in vergelijking met placebo. Bij een lage dosis loste 33 procent van de patiënten NASH op, vergeleken met 45 procent bij een hoge dosis en 19 procent in de placebogroep. 

In de fase 3-doelgroep van mensen met de ziekte van F2-F3, waar de lever littekens heeft opgelopen, was de verbetering van de behandeling nog opmerkelijker: 34 procent  lost de symptomen op bij een lage dosis, 44 procent bij een hoge dosis, vergeleken met 9 procent bij placebo. Uitgaande van een standaard fase 3-proefduur, zou het medicijn in 2025 kunnen worden gelanceerd als de proeven succesvol zijn.

Inventiva Pharma (IVA) – ISIN: FR0013233012

Lees meer op het Invantiva Pharma forum

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.