Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Aandeel Global Graphics breekt uit na verkoop Duitse dochter (+TA)
Aandeel Global Graphics breekt uit na verkoop Duitse dochter (+TA)

Aandeel Global Graphics

Na de bekendmaking van het nieuws dat Global Graphics zijn Duitse dochter URW Type Foundry verkoopt aan Monotype lijkt het aandeel Global Graphics (ticker: GLOG / ISIN: GB00BYN5BY03) uit te breken. URW Type Foundry maakt onder meer gepatenteerde lettertypes voor bedrijven als Siemens en Mercedes. Opvallend detail is dat Global Graphics de dochteronderneming verkoopt voor bijna 7,5 miljoen contanten terwijl het in 2015 nog kocht voor 4,2 miljoen euro aan contanten en aandelen. De financiële afhandeling van de verkoop zal in drie etappes plaatsvinden waarbij een eerste 5 miljoen euro aan contanten bij het sluiten van de verkoop wordt overgemaakt, gevolgd door 2 miljoen euro een jaar later en nog een jaar later volgt de resterende 0,5 miljoen euro.

Uitbraak aandeel Global Graphics

Nu kort na het bekendmaken van de verkoop breekt de koers van het aandeel Global Graphics uit. Mede door de uitbraak van het coronavirus en de wereldwijde verkoop van aandelen daalde de koers naar de steun rond 2,185 euro (zie onderstaande grafiek). Dit niveau werd in 2016 voor het laatst bereikt. In de onderstaande grafiek zijn op basis van de RSI indicator een aantal momenten gemarkeerd. Bij een daling door de grens van 70 van de indicator is de kans op een verdere daling groot, deze momenten zijn gemarkeerd met de rode pijlen. In tegengestelde richting is bij het opwaarts doorbreken van de 30 punten een koopsignaal, dit is gemarkeerd met de groene pijlen.

Inmiddels is de koers gesloten boven de weerstand rond de 3,05 euro. De eerdere weerstand kan een steun worden wanneer er bevestiging is met zowel volume en een weekslot hoger dan 3,05 euro. De gemarkeerde zone geeft de dalende trend aan van het afgelopen jaar. Deze daling werd ingezet na de mislukte overname maar hierover leest u zo meer. De onderzijde van de zone is een diagonale steun en de bovenzijde van deze zone is een diagonale weerstand. De koers staat op het punt hieruit te breken. Volgende weerstand kan verwacht worden rond de 3,37 euro (het 50 weeks gemiddelde). Rond de 3,65 euro is er een horizontale weerstand die zijn oorsprong kent van verschillende toppen uit de afgelopen jaren. Tot slot is de koers van 4,25 euro gemarkeerd met de blauwe stippellijn, dit was de prijs van het mislukte overnamebod.

Aandeel Global Graphics weekgrafiek 21 mei 2020
Aandeel Global Graphics weekgrafiek 21 mei 2020

‘Mislukte’ overname

In oktober 2018 deed voorzitter Guido Van der Schueren een bod van 4,25 euro op het resterend aantal aandelen van Global Graphics. Het aandeel Global Graphics bleef na het bod enige tijd rond dit niveau koersen. Echter het bod mislukte omdat diverse investeerders en aandeelhouders het bod niet een juiste afspiegeling van de waarde van het bedrijf vonden. Marktkenners adviseerden zelfs om niet in te gaan op het overnamebod. Een aantal investeerders wilden zelfs voorkomen dat Guido Van der Schueren het bedrijf voor het te lage bod van de beurs kon halen en kochten bij. Hiermee werd voorkomen dat er bijvoorbeeld een uitrookbod gedaan kon worden. Dit komt er op neer dat wie niet ingaat op het bod toch zou moeten verkopen wanneer de bieder minimaal 90 procent van de aandelen in handen heeft. In feite is het dus maar de vraag of men kan spreken van een mislukte overname aangezien veel aandeelhouders het bod te laag vonden.

Na het afketsen van het bod mocht de voorzitter 12 maanden lang geen nieuw bod uitbrengen. Hoewel er na het mislukken van de overname al werd gezegd dat er geen nieuw bod zou komen is dit niet uit te sluiten voor de toekomst. In ieder geval reageren beleggers verheugd op de verkoop van de dochteronderneming en lijkt de dalende trend van het aandeel te keren.

Lees meer op het Global Graphics forum

Legenda bij grafiek(-en) + disclaimer
Groene lijnen = steunlijnen
Rode lijnen = weerstanden
Disclaimer: de technische analyses op www.beursig.com zijn geen advies tot kopen, houden of verkopen van een aandeel of ander beleggingsproduct. Een technische analyse kan achterhaald worden na verloop van tijd, nieuws en/of (macro) economische ontwikkelingen.

DEGIRO LYNX Binck Bolero
Aandelen ING à €1.000 €2,30 €6,00 €8,00 €7,50
Aandelen Inbev €10.000 €5,00 €6,00 €16,00 €15,00
Turbo à €1.000 €2,30 €5,40 €8,00 €7,50
1 calloptie AEX €0,95 €0,99 €2,75 €3,00
Beleg met lage tarieven, klik voor meer informatie

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.