Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Technische analyse S&P500: ketst af op weerstand


Uw advertentie hier?


Technische analyse S&P500: ketst af op weerstand

Candlestick grafiek technische analyse

De S&P500 kent al een jaar van uitersten, zo werd in februari nog een record bereikt van 3.393,52 punten (intraday), een dikke maand bereikte de breed samengestelde index een niveau van 2.191,86 punten (intraday). Dit betekende een verlies van iets meer dan 35 procent. Hiermee werd ook de snelste crash ooit bereikt. Echter er volgde ook een sterk herstel dat in decennia niet meer was vertoond. Ruim een maand na het dieptepunt van maart stond de index weer op 2.954,86 punten (intraday). Dat de index hierop afketste was vanuit technische analyse gezien niet een grote verrassing.

ADVERTENTIE - LEES HIERONDER VERDER
Technische analyse S&P500

In de onderstaande grafiek is het koersverloop van de S&P500 te zien vanaf september 2019. De top in februari (1) geeft voor in de toekomst een weerstand. Al enige tijd wist het 200 daags voortschrijdend gemiddelde (2) steun te geven maar de belangrijke index zakte hier uiteindelijk toch doorheen. Het dieptepunt in maart lag ongeveer gelijk met het dieptepunt van eind 2018, wat een lange termijn steun (3) markeert. Het herstel was er tot het niveau dat de lange termijn weerstand (4) rond de 2.931 punten werd bereikt.

Het herstel over de laatste maand gaf een nieuwe steun (5) die te zien is als de rode dunne diagonale lijn. Aangezien de S&P500 hier inmiddels onder is gedoken maakt de technische analyse software deze rood als zijnde een weerstand. Het is nu reeel dat de index daalt tot de diagonale steun en horizontale middellange termijn steun (6). Bij verdere verslechtering zijn er diagonale steunen rond 2.640 en 2.510 punten. Let op deze zijn dalende en de steunen zullen met de tijd lager komen te liggen.

Volg uw favoriete aandelen op het beursforum

Technische analyse S&P500 1 mei 2020 (daggrafiek)
Technische analyse S&P500 1 mei 2020

Legenda bij grafiek(-en):
Groene lijnen = steunlijnen
Rode lijnen = weerstanden

Disclaimer: de technische analyses op www.beursig.com zijn geen advies tot kopen, houden of verkopen van een aandeel of ander beleggingsproduct. Een technische analyse kan achterhaald worden na verloop van tijd, nieuws en/of (macro) economische ontwikkelingen.

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.