Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Koers van Galapagos van halvering tot sterk herstel (technische analyse)


Uw advertentie hier?


Koers van Galapagos van halvering tot sterk herstel (technische analyse)

aandeel Galapagos logo

De koers van Galapagos kende dit jaar al sterke schommelingen. De slotkoers van 2019 was 186,50 euro, eind februari was er een (intraday) hoogste koers van 252,90 euro en door de coronacrisis en de wereldwijde uitverkoop op de beurzen werd een (intraday) laagste koers bereikt van 130,80 euro. Hoewel de impact van het coronavirus op Galapagos beperkt lijkt te zijn ging de koers van Galapagos mee in de algehele verkoop. Dit geeft ook opportuniteiten, de toekomstverwachtingen zijn hoog maar veel beleggers waren bang deze boot gemist te hebben. De daling geeft dus een kans op een eerste instap of het kunnen bijkopen ruim onder de recente recordkoers.

ADVERTENTIE - LEES HIERONDER VERDER
Technische analyse koers van Galapagos

Er zijn beleggers die denken dat technische analyse zinloos is in tijden van een correctie of crash. In grote lijnen klopt dit maar deels, een technische analyse wordt verstoord en patronen worden onderbroken. Toch laat de onderstaande grafiek over het afgelopen jaar zien dat steunen en weerstanden uit het verleden nog steeds invloed hebben op het koersverloop.

LEES VERDER ONDER DE GRAFIEK

Koers van Galapagos over het laatste jaar
Koers van Galapagos over het laatste jaar

De top (1) geeft nu de horizontale lange termijn weerstand aan. De daling naar bijna 130 euro vond steun (2) bij de dip van begin oktober 2019. Met behulp van technische analyse was een aankoop rond dit niveau een buitenkans. Inmiddels is herstel ingezet en bevind de koers zich nu dichtbij een aantal korte termijn steunen en weerstanden (3). Ook de horizontale lange termijn steun (4) is te herleiden naar het verleden, zie de eerdere toppen van de zomer en het najaar van 2019. Deze steun ligt nu op 168,85 euro.

Naast de steunen aangegeven met groene lijnen zal het 200-daags voortschrijdend gemiddelde (5) ook als steun functioneren. Een ander koopsignaal naast bepaalde steunen is ook het opwaarts doorbreken van de RSI indicator (6) bij een niveau van 30. Een RSI van <30 is niet voldoende om al over te gaan tot kopen. De RSI kan langere tijd onder dit niveau blijven, zie maart 2020. Wanneer de RSI indicator weer stijgt door de grens van 30 punten is dit een betrouwbaardere indicator om te kopen. In de grafiek zijn twee momenten aangegeven dat dit het geval was, oktober 2019 en eind maart 2020. Lees meer op het Galapagos forum.

DEEL DIT ARTIKEL


Legenda bij grafiek(-en):
Groene lijnen = steunlijnen
Rode lijnen = weerstanden

Disclaimer: de technische analyses op www.beursig.com zijn geen advies tot kopen, houden of verkopen van een aandeel of ander beleggingsproduct. Een technische analyse kan achterhaald worden na verloop van tijd, nieuws en/of (macro) economische ontwikkelingen.

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.