Uw advertentie hier?


Trump juicht enorme FED ingreep voor financiële markten toe

Amerikaanse schuldenplafond Donald Trump

Trump juicht het besluit van de Fed om de rentetarieven drastisch te verlagen toe en zegt dat beleggers ‘heel blij moeten zijn’. Ondanks eerdere verbale uithalen naar de FED prees president Donald Trump de beweging van de Federal Reserve om de rente te verlagen vanwege de coronaviruspandemie die de economie vertraagt ​​en de financiële markten hard heeft geraakt.

‘Ik word er heel blij van’, zei Trump zondagavond tijdens een persconferentie over het coronavirus in het Witte Huis. “Ik wil de Federal Reserve feliciteren … Ze hebben het in één stap gedaan … Ik denk dat mensen op de financiële markten heel blij moeten zijn.”

ADVERTENTIE - LEES HIERONDER VERDER
De centrale bank heeft de rente op zondag met 125 basispunten verlaagd tot een streefwaarde van 0 tot 0,25 procent en heeft een enorm kwantitatief verruimingsprogramma van 700 miljard dollar gelanceerd om de negatieve impact van het coronavirus te compenseren.

“De uitbraak van het coronavirus heeft gemeenschappen en de economische activiteit in veel landen, waaronder de Verenigde Staten, geschaad”, zei de Fed in een verklaring.

De Fed verlaagde ook het percentage van de noodleningen voor banken met 125 basispunten tot 0,25 procent en verlengde de looptijd van leningen tot 90 dagen.

De aandelenmarkt zakte vorige week in een bearmarkt, oftewel meer dan 20 procent lager dan hun recente hoogtepunten, toen de uitbraak van het coronavirus de wereldwijde toeleveringsketens verstoorde en de vrees voor een recessie werd aangewakkerd.

Meer over de beurs en beleggen op het beursforum

Bron: CNBC

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.