Broker Flatex ideaal om gratis te kunnen beleggen in aandelen en meer

gratis beleggen bij online broker Flatex

Veel beleggers zijn nog niet bekend met de broker Flatex maar de broker wint aan terrein en naamsbekendheid. Eind 2019 verraste Flatex met het nieuws van de overname van DEGIRO. Flatex en DEGIRO verwachten dat er na het samengaan meer dan 1 miljoen Europese klanten zijn die in 2020 goed zullen zijn voor meer dan 35 miljoen transacties. Voor klanten van DEGIRO is zelfs de broker Flatex interessant aangezien deze broker gratis handelen mogelijk maakt in onder meer aandelen, ETF’s, turbo’s en fondsen. Voor elke belegger zou deze broker interessant kunnen zijn en zeker voor wie redelijk wat transacties uitvoert.

Invloed van kosten op rendement

Transactiekosten worden vaak onderschat door beleggers. Natuurlijk neemt de invloed toe naarmate er meer transacties worden uitgevoerd maar elke euro die niet opgaat aan transactiekosten kan een belegger investeren. Onderstaande voorbeeldberekeningen geven een indruk van het verschil in kosten op jaarbasis tussen Flatex en de populaire broker Binck (peildatum 26-02-2020).

  • Stel u verricht maandelijks een transactie van 1.000 euro aan aandelen, dit kost u bij Binck 8 euro per transactie. Op jaarbasis is dit 96 euro bij Binck maar 0 euro bij de broker Flatex.
  • Stel u verricht wekelijks een transactie van 1.000 euro aan aandelen, dit kost u bij Binck 8 euro per transactie. Op jaarbasis is dit 416 euro bij Binck maar 0 euro bij de broker Flatex.

Het verschil mag duidelijk zijn en dan is de impact over meerdere jaren toch wel erg groot te noemen. Een ander bijkomend voordeel is dat het zo goed mogelijk timen van een aankoop of verkoop vrijwel onmogelijk is. Wilt u de transactiekosten beperken dan moet het kopen of verkopen in zo min mogelijk transacties plaatsvinden. Maar bij geen transactiekosten kunt u dus in kleine partjes de aankopen of verkopen doen wat een goede timing minder belangrijk maakt.

Overtuigd? Bezoek de website van Flatex of lees verder

VERVOLG NA TABEL

Flatex tarieven vergelijker
Flatex tarieven vergelijker (bron: Flatex)

Broker Flatex betrouwbaar

De online broker Flatex is een onderdeel van de Flatex Bank AG welke een beursnotering heeft (FTK.GR). Het bedrijf staat als volwaardige bank onder de toezicht van de Duitse toezichthouder BaFin. Het geld op uw Flatex rekening is tot 100.000 euro gegarandeerd via het wettelijke depositogarantiestelsel. Uw effecten worden volledig beschermd in een apart bewaarbedrijf.

Ervaringen met broker Flatex

Vrijwel alle bij ons bekende ervaringen met Flatex zijn positief. Sommige beleggers moeten wennen aan een redelijk beperkt aanbod aan functies maar anderen noemen dit juist een beperking van ruis die niet ter zake doet aan het beleggen. Uiteindelijk kiezen beleggers dan bewust voor de lage tarieven omdat dit in veel gevallen honderden euro’s per jaar kan schelen. Menig belegger heeft dan ook meerdere effectenrekeningen, één bij een broker met aanbod van de functies maar ook één voor goedkoop of gratis beleggen zoals bij broker Flatex.

Taks op Beursverrichtingen

De beurstaks of taks op beursverrichtingen (TOB) is een belasting die u als inwoner van België verschuldigd bent bij een transactie van effecten. De hoogte van de te betalen belasting hangt onder andere af van de soort belegging en de omvang van de order. Als u als inwoner van België via een buitenlandse bank of andere financiële instelling belegt in bepaalde effecten bent u beurstaks verschuldigd. Voor elke soort belegging gelden verschillende tarieven.

Voor u is het dus de overweging tussen veel transactiekosten kunnen besparen en zelf taksen afdragen of taksen worden automatisch ingehouden maar dat kan u jaarlijks veel geld kosten. Eerder genoemd voorbeeld van wekelijks één transactie van 1.000 aan aandelen bespaarde op jaarbasis al ruim 400 euro.

Meer informatie op de website van Flatex

DEEL MET VRIENDEN EN/OF FAMILIE


Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)


Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.