Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Aandeel Ageas ervaart crash maar komt op steunlijn (TA)


Uw advertentie hier?


Aandeel Ageas ervaart crash maar komt op steunlijn (TA)

aandeel Ageas thumbnail aandelenkoers Ageas

Het aandeel Ageas is in korte tijd sterk gedaald van een intraday top van 55 euro in december tot inmiddels onder de 40,67 euro. Met een daling van iets meer dan 26 procent kan dan ook van een crash worden gesproken, hierbij moet namelijk een aandeel of index 20 procent of meer dalen. Het zijn dan ook uitzonderlijke marktomstandigheden en dat komt mede door de uitbraak van het coronavirus. Analisten van Kepler Cheuvreux verwachten dan ook dat dit het resultaat voor Ageas in 2020 zal drukken.

ADVERTENTIE - LEES HIERONDER VERDER




Tegenvallende resultaten

In februari presenteerde Ageas nog tegenvallende resultaten over 2019. Analisten van Kepler Cheuvreux lieten weten dat de resultaten ongeveer 10 procent lager waren dan verwacht. Daarbij werd ook opgemerkt dat het netto verzekeringsresultaat ongeveer 25 procent lager was dan in de voorgaande kwartalen. Analisten verwachten ook een zwak eerste kwartaal in 2020, dit komt vooral door stormen in Groot Brittannië en België en natuurlijk ook het coronavirus. De ontwikkeling van de rentes kunnen ook een negatieve impact hebben op de resultaten van Ageas. Hoewel het huidige dividend van 2,65 euro bij de huidige koers van 40,67 euro een bruto dividendrendement geeft van 6,5 procent denken de analisten van Kepler Cheuvreux dat dit niet lang houdbaar is.

Technische analyse aandeel Ageas

De afstraffing van het aandeel Ageas geeft potentiële kopers nu de kans om het op te pikken in de hoop dat er steun wordt gevonden. In de onderstaande daggrafiek zijn steunen en weerstanden aangegeven. Een weerstand is momenteel niet aan de orde deze ligt pas boven de 47 euro op korte termijn. Inmiddels is de koers aangekomen tussen de diagonale korte termijn steun (1) en de horizontale lange termijn steun op 40,82 euro (2). De RSI-indicator (3) is aangekomen op het laagste niveau in jaren. Deze indicator kan langere tijd in de oversold zone (<30 punten) blijven en een positief signaal is wanneer de indicator opwaarts weer door de 30 punten gaat.

Zie update van dinsdag 10 maart onder de onderstaande grafiek.

Technische analyse Ageas 5 maart 2020 (daggrafiek)
Technische analyse Ageas 5 maart 2020 (daggrafiek)

Update technische analyse

Door uitzonderlijke marktomstandigheden gingen de beurzen op maandag 9 maart sterk omlaag. Een combinatie van dalende rentes, één van de grootste dalingen ooit op de oliemarkt en zorgen om het coronavirus lieten aandelen over een breed front dalen. Hierdoor is bovenstaande analyse achterhaald en is de onderstaande grafiek een update. Dit is de weekgrafiek waarbij een steun ligt rond de 34 euro.

Volg ook het Ageas forum

Technische analyse Ageas 10 maart 2020 (weekgrafiek)
Technische analyse Ageas 10 maart 2020 (weekgrafiek)

Legenda bij grafiek(-en):
Groene lijnen = steunlijnen
Rode lijnen = weerstanden

Disclaimer: de technische analyses op www.beursig.com zijn geen advies tot kopen, houden of verkopen van een aandeel of ander beleggingsproduct. Een technische analyse kan achterhaald worden na verloop van tijd, nieuws en/of (macro) economische ontwikkelingen.

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)



Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.