Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Aandeel NIO lift mee op de hype rondom het aandeel Tesla


Uw advertentie hier?


Aandeel NIO lift mee op de hype rondom het aandeel Tesla

Aandeel NIO concept car

Tesla is wellicht de bekendste fabrikant van elektrische auto’s maar lang niet de enige. Sinds 2018 staat bijvoorbeeld ook het aandeel NIO aan de Amerikaanse beurs genoteerd. NIO is overigens een Chinees bedrijf dat eerder al de Tesla-killer werd genoemd. Dat maakte ons uiteraard nieuwsgierig naar meer informatie en er is de laatste maanden al een grote overeenkomst tussen het aandeel NIO en Tesla.

ADVERTENTIE - LEES HIERONDER VERDER
Blauwe lucht

In het Chinees heeft NIO een andere naam: Weilai. De betekenis hiervan is ‘blauwe lucht komt er aan’. Dit staat symbool voor het streven van het bedrijf: met hun elektrische auto bijdragen aan schonere lucht. Het is alom bekend dat juist China een enorm probleem heeft met grootschalige luchtvervuiling in de grote steden. Daarom is het dan ook een belangrijke stap voor alle autofabrikanten om de overgang naar elektrisch rijden te versnellen. NIO is daarbij een bedrijf dat zeker een rol gaat opeisen in de komende jaren.

Thuisbasis Shanghai

Het hoofdkantoor van NIO bevindt zich in Shanghai. In 19 verschillende vestigingen werken ruim 4.000 mensen. Maar in Amerika (San Jose) en Europa (Londen en München) is NIO ook al vertegenwoordigd. De Chinese ondernemer Ben Li was in 2014 oprichter van het bedrijf. Voor de Chinese overheid was NIO erg welkom, niet alleen om bij te dragen aan schonere lucht, maar ook om de import van buitenlandse olie flink terug te brengen. Twee Chinese vliegen in één klap dus. Aandeelhouders van NIO zijn onder andere Tencent en Hilhouse Capital.

Aandeel NIO volgt aandeel Tesla

NIO liet meteen al zien dat ze als nieuwkomer op de markt serieus genomen moet worden. Hun raceauto, de NIO EP9, was namelijk meteen al sneller dan de allersnelste auto van Tesla. Hier heeft Elon Musk misschien toch wel een paar nachten wakker van hebben gelegen. Maar NIO wil uiteraard veel meer: elektrische auto’s over de hele wereld verkopen. De afgelopen maanden stond vooral het aandeel Tesla in de schijnwerpers door een enorme koersstijging maar in de slipstream volgde het aandeel NIO. In de onderstaande grafiek zijn de koersen van Tesla en het aandeel NIO vergeleken vanaf 1 oktober 2019. Beide aandelen hebben een enorme stijging gehad waarbij het aandeel NIO zelfs procentueel het aandeel Tesla passeerde.

Koersverloop van aandeel NIO en Tesla
Koersverloop van aandeel NIO en Tesla

Ontwikkeling aandeel NIO

In de beginperiode, van september 2018 tot februari 2019 schommelde de koers van NIO voornamelijk tussen de 6 en 8,5 dollar. Eind februari ging de koers opeens snel omhoog en tikte de 10 Dollar aan. Daarna was er echter een forse koersval te noteren. De daling hield aan tot oktober 2019, met een dieptepunt van 1,30 Dollar. Vanaf dat moment lijkt er een opgaande lijn te zijn ingezet. In januari 2020 werd voor het eerst sinds mei 2019 de 5 dollar weer eens aangetikt. De opmars van het aandeel NIO zal ongetwijfeld in gang zijn gezet door de hype omtrent Tesla.

Lees meer over de ontwikkelingen op het NIO forum

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.