Aandeel Publicis Groupe klaar voor turnaround maar er blijven uitdagingen

aandeel Publicis Groupe logo

Na het bekendmaken van de resultaten over 2019 steeg het aandeel Publicis Groupe in eerste instantie 4,5 procent maar aan het einde van de handelsdag bleef hier bijna niks van over. Het op twee na grootste advertentiebedrijf ter wereld bevestigde de eerder afgegeven outlook voor 2020. In 2019 werd wel tweemaal de outlook verlaagd. 2019 was in ieder geval een uitdagend jaar waarin klanten hun budgetten beperkten vanwege een economische uitdagende tijd.

ADVERTENTIE - LEES HIERONDER VERDER
Reorganisatie werpt vruchten af

Chief Executive Arthur Sadoun wil met een reorganisatie proberen de daling uit traditionele advertentie-uitgaven op te vangen. Dit omvat vooral sterk investeren in datamogelijkheden en technologie vanwege steeds meer verschuiving naar online. In juli 2019 betaalde Publicis Groupe nog 4,4 miljard dollar om Epsilon, een bedrijf voor marketingdiensten, van Alliance Data Systems te kopen. Publicis Groupe heeft grote concurrentie van WPP en Omnicom Group en liet over 2019 een daling van de nettowinst zien van 8,5 procent tot 841 miljoen euro. De omzet nam wel toe namelijk met 9,3 procent tot 9,8 miljard euro wat in 2018 nog 9 miljard euro was.

Met de publicatie van de resultaten over 2019 kwam dus ook de bevestiging van de organische omzetgroei voor 2020. Daarbij zal de onderliggende omzet evolueren tussen de -2 en +1 procent. Daarbij wil men ook een operationele marge nastreven van 17 procent, mede door de reorganisatie en nieuwe inkomstenbronnen.

De eerste tekenen van de reorganisatie door Chief Executive Arthur Sadoun lijken positief te ontwikkelen. Niet alleen het concentreren op data-analyse werpt zijn vruchten af er zijn ook een aantal grote klanten binnengehaald. Dit zijn onder andere Walt Disney, Novartis en voedingsconcern Mondelez.

Koersverloop aandeel Publicis Groupe

Het aandeel Publicis Groupe is opgenomen in de aandelenindex Euronext 100 en sinds 20 september 2010 maakt het deel uit van de Franse aandelenindex CAC40. In het verleden scheelde het niet veel of Publicis Groupe fuseerde met een grote concurrent van nu: Omnicom Groupe. De fusie op basis van gelijkwaardigheid ketste uiteindelijk af in de lente van 2014.

In datzelfde jaar kwam de koers onder druk te staan maar in 2015 bereikte het aandeel Publicis Groupe nog een all-time high van boven de 68 euro. In de onderstaande grafiek ziet u het koersverloop van het aandeel Publicis Groupe over het laatste jaar.

Lees meer op het Publicis Groupe forum

Koersverloop aandeel Publicis Groupe
Koersverloop aandeel Publicis Groupe

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)


Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.