Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Aandeel Acacia Pharma breekt uit in aanloop naar mogelijke FDA goedkeuring (TA)


Uw advertentie hier?


Aandeel Acacia Pharma breekt uit in aanloop naar mogelijke FDA goedkeuring (TA)

Aandeel Acacia Pharma

De koers van het aandeel Acacia Pharma is in de laatste maanden sterk opgelopen en dit is niet zonder reden. Met op korte termijn een beoordeling van de aanvraag voor goedkeuring voor marketing van hun product Barhemsys staat er een belangrijk agendapunt op de kalender. Onder de Prescription Drug User Fee Act (PDUFA) heeft de FDA een streefdatum van 26 februari 2020 vastgesteld om haar beoordeling te voltooien. In ongeveer 1,5 maand zal bekend worden of het product vermarkt mag worden.

Aandeel Acacia Pharma en PONV

Het product Barhemsys heeft al vier cruciale fase 3 kilinische onderzoeken met succes afgerond. Twee onderzochten de behandeling van gevestigde PONV (één bij patiënten die eerdere profylaxe hadden ontvangen met standaard anti-emetica en één bij patiënten die geen enkele profylaxe hadden ontvangen) en twee onderzochten de profylaxe (preventie) van PONV alleen of in combinatie met standaard anti-emetica (bron: Acaciapharma.com).

PONV staat voor Postoperative Nausea and Vomiting, wat staat voor postoperatieve misselijkheid en braken. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij (algehele) anesthesie. Uit een studie van de KU Leuven blijkt dat dit bij veel patiënten voorkomt, een incidentie van 33 procent, dus de afzetmarkt zal groot kunnen zijn. Daarnaast bleek er ook een significant verschil tussen de verschijnselen bij mannen en vrouwen.

ADVERTENTIE - LEES HIERONDER VERDER
Technische analyse aandeel Acacia Pharma

In de onderstaande grafiek is het koersverloop van het aandeel Acacia Pharma te zien over de laatste 10 maanden. De volatiliteit is groot en dit komt mede door de grote impact van nieuws bij een beperkte beurswaarde (121 miljoen euro bij een koers van 2,21 euro). Dat de koers de laatste maanden oploopt in aanloop naar de mogelijke goedkeuring van de FDA eind februari is dus niet erg verrassend. Beleggers gaan er vanuit of speculeren op een goedkeuring wat een sterke invloed zal hebben op de resultaten van het bedrijf.

Uit de technische analyse zijn een aantal steunen en weerstanden te bepalen. Allereerst de horizontale middellange termijn weerstand op 2,225 euro (1). Eenmaal hier doorheen en dan niet intraday maar als slotkoers ligt er ruimte tot de diagonale weerstanden (2) die momenteel op 2,47 euro en 2,70 euro liggen. Mocht de FDA goedkeuring verlenen dan is de horizontale weerstand op 3,97 euro de volgende weerstand. Een aantal steunen (3) liggen niet ver onder de huidige koers: een diagonale korte termijn steun op ongeveer 2,02 euro, horizontale middellange termijn steun op 1,87 euro en een diagonale lange termijn steun op 1,78 euro. De RSI indicator (4) is nu met een score van 72 lichtjes in de overbought zonde gekomen. Dit kan voor winstnemingen zorgen maar het komt vaker voor dat aandelen weken boven een niveau van 70 blijven.

Meer informatie kunt u lezen op het Acacia Pharma forum

Technische analyse aandeel Acacia Pharma 31 december 2019 (daggrafiek)
Technische analyse aandeel Acacia Pharma 31 december 2019 (daggrafiek)

Legenda bij grafiek(-en):
Groene lijnen = steunlijnen
Rode lijnen = weerstanden

Disclaimer: de technische analyses op www.beursig.com zijn geen advies tot kopen, houden of verkopen van een aandeel of ander beleggingsproduct. Een technische analyse kan achterhaald worden na verloop van tijd, nieuws en/of (macro) economische ontwikkelingen.

DEGIRO LYNX Binck Bolero
Aandelen ING à €1.000 €2,30 €6,00 €8,00 €7,50
Aandelen Inbev €10.000 €5,00 €6,00 €16,00 €15,00
Turbo à €1.000 €2,30 €5,40 €8,00 €7,50
1 calloptie AEX €0,95 €0,99 €2,75 €3,00
Beleg met lage tarieven, klik voor meer informatie

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.