S&P500 op nieuw record, Dow Jones en Nasdaq dichtbij nieuwe toppen

Belegger beleggen enthousiasme offensief beleggen

De S&P500 bereikte weer nieuw record en de langste bullmarket ooit krijgt zo een nieuw hoogtepunt. De vrees voor de handelsoorlog tussen de VS en China of een mogelijke recessie lijken hiermee duidelijk naar de achtergrond te verdwijnen. Toch kunnen later deze week belangrijke macro-economische cijfers over de Amerikaanse economie de zorg voor een recessie weer aanwakkeren.

ADVERTENTIE - LEES HIERONDER VERDER
Met een slotstand voor de S&P500 op 3.039 punten was er een nieuwe all-time high voor de belangrijkste graadmeter ter wereld. De Nasdaq sloot op 8.326 punten en de Dow Jones op 27.091 punten. Hier werden net geen nieuwe records bereikt. De onderstaande grafiek laat het koersverloop van de S&P500 over het afgelopen jaar. Overigens deed de total return index voor de AEX gewoon mee met het ‘feestje’. De index waarbij dividend van de AEX aandelen opnieuw wordt geïnvesteerd bereikte namelijk ook een nieuw hoogtepunt.

S&P500 op nieuw record (daggrafiek)
S&P500 op nieuw record (daggrafiek)

Ondanks de hoge slotstanden is het misschien toch opletten wanneer verschillende belangrijke macro-cijfers worden gepubliceerd. Later deze week volgen een aantal uit de VS die een verdere stijging kunnen veroorzaken of juist weer de recessievrees kunnen aanwakkeren. Onderstaande cijfers kunnen zorgen voor meer volatiliteit op de beurzen:

  • Advance GDP (30 oktober)
  • Advance GDP Price Index (30 oktober)
  • Core PCE Price Index (31 oktober)
  • Employment Cost Index (31 oktober)
  • Chicago PMI (31 oktober)
  • Final Manufacturing PMI (1 november)
  • ISM Manufacturing PMI (1 november)

Meer over de beurs en beleggen op het beursforum

Kopafbeelding: Shutterstock

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)


Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.