Aandeel D’ieteren breekt uit, bedrijf komt met hogere winstprognose (+TA)

Aandeel D'ieteren koers beleggen

Het aandeel D’ieteren is al bezig aan een ijzersterk jaar en bereikt inmiddels koersrecords. De slotkoers van 2018 was nog 32,08 euro maar inmiddels is de 53,40 euro bereikt, een winst van ruim 66 procent. De Belgische importeur en distributeur van auto’s kan volgens sommige analisten zelfs nog verder stijgen. Degroof Petercam en ING hebben recent nog de koersdoelen verder verhoogd naar respectievelijk 63 en 66 euro en beiden met een koopadvies.

Krijgt aandeel D’ieteren vleugels door winstprognose?

Natuurlijk heeft het aandeel D’ieteren al een uitstekend jaar maar de verhoogde winstprognose die 15 oktober nabeurs naar buiten kwam kan het aandeel nog eens een boost geven. Deze verhoging van de winstprognose is als volgt:

OPWAARTSE HERZIENING VAN D’IETEREN’S VERWACHTINGEN VOOR FY 2019

D’Ieteren verwacht dat het aangepast geconsolideerd resultaat vóór belastingen, groepsaandeel1,2, dit jaar met ongeveer 35% (vorige verwachting: “minstens 25% hoger”) zal stijgen ten opzichte van vorig jaar (220,4 miljoen EUR na aanpassing om het huidige belang van 54,10% in Belron te weerspiegelen). De herziene verwachting weerspiegelt de voortzetting van de zeer sterke prestatie van Belron in Q3 2019.

Op vergelijkbare basis (belang van 54,10% en pre-IFRS 16 in 2019 en 2018) wordt verwacht dat Belron’s aangepast resultaat vóór belastingen, groepsaandeel1,2, ongeveer zal verdubbelen (vorige verwachting: “stijging met minstens 70%”) dit jaar dankzij waardegroei en strakke kostenbeheersing. De kosten met betrekking tot Belron’s incentive-plan op lange termijn voor het management (LTI) zullen naar verwachting 53 miljoen EUR (2018: 34,1 miljoen EUR) bedragen in 2019 als gevolg van de betere prestaties. De impact van LTI zal in December 2019 ten einde komen aangezien het plan in juni 2018 vervangen werd door een op eigenvermogensinstrumenten gebaseerd beloningsplan of Management Reward Plan (MRP). – Bron: Dieteren.com

Technische analyse aandeel D’ieteren

Op basis van de technische analyse zijn er nu geen duidelijke weerstanden waarneembaar omdat records worden gebroken. Als er dan toch een indicator iets moet aangeven is het de RSI indicator die op de daggrafiek nu op 78 komt. Een niveau boven de 70 is voor de RSI indicator de zone overbought, oftewel overgekocht. De druk kan toenemen wat voor winstnemingen kan zorgen, zie ook onderstaande grafiek. Mocht de koers terugvallen dan zijn de groene lijnen mogelijke steunlijnen.

Lees meer op het D’ieteren forum

Technische analyse D'ieteren 15 oktober 2019 (daggrafiek)
Technische analyse D’ieteren (daggrafiek)

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)


Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.