Fintech-aandeel Fiserv, net geen 250 procent rendement in 5 jaar

aandeel Fiserv kopen beleggen beurs

Fiserv is een financiële dienstverlener van technologie die wereldwijd actief is. Het bedrijf levert diensten en producten aan onder meer banken, kredietverstrekkers, brokers, detailhandelaren en leasemaatschappijen. Het aandeel Fiserv mag dan tot de fintech aandelen worden gerekend het is niet een heel jong bedrijf. Het werd opgericht in 1984 en in 2009 was het al een Fortune 500 bedrijf met op dat moment nog geen 5 miljard aan beurswaarde.

Fiserv is in Europa niet heel bekend maar het aandeel Fiserv heeft een beurswaarde van bijna 72 miljard dollar. De leverancier van financiële diensten. In vergelijking met aandelen uit de Benelux is dat bijna tweemaal Philips, achtmaal Umicore, of ongeveer de helft van een AB Inbev of Unilever. Misschien gaat de vergelijking qua bedrijf het beste op met Adyen en dit bedrijf heeft ‘slechts’ een beurswaarde van net geen 18 miljard euro. Het aandeel zou in ieder geval niet misstaan in de Belgische of Nederlandse sterindex.

Het bedrijf achter het aandeel Fiserv

Het bedrijf Fiserv bestaat uit verschillende onderdelen, de belangrijkste zijn betalingen, een financieel segment en bedrijven en overige. Het onderdeel betalingen richt zich vooral op elektronische facturatie, software en services voor internetbankieren en betalen via smartphone. Daarnaast is het onderdeel actief in transacties van account naar account zoals van bedrijf naar particulier en vice versa. Natuurlijk kunnen creditcard betalingen ook niet vergeten worden.

ADVERTENTIE - LEES HIERONDER VERDER
Het financiële segment is actief in onder meer accountverwerkingsdiensten, software en services voor leningen, cashbeheer, adviesdiensten en overige relevante producten en diensten voor het doen van financiële transacties. Het onderdeel bedrijven en overige is er voor financiële transacties en diensten tussen bedrijven.

The small business owner ready to meet another busy day. The young home buyer on the way to her first real estate closing. Roommates splitting the monthly expenses. The banker wiring funds for a client’s business expansion.

Life moves fast.

And as it does, we know most people aren’t thinking about “financial services.”

But we are.

aandeel Fiserv kopen beurs beleggen
Aandeel Fiserv over de laatste 5 jaar

Analisten over het aandeel Fiserv

Het aandeel Fiserv heeft over de laatste 5 jaar al een schitterend parcours afgelegd van een stijging van net geen 250 procent (zie bovenstaande grafiek). Beleggen in fintech kan dus zeer kansrijk zijn. In 2018 werd voor het eerst een EBITDA resultaat van boven de 2 miljard dollar behaald bij een omzet van 5,8 miljard dollar. Sinds iets meer dan 2 maanden staat het aandeel Fiserv boven de 100 dollar en de algemene consensus van analisten is dat er meer in het vat zit. Analisten geven een gemiddeld koersdoel van ruim 115 dollar. Met een koers/winst verhouding van 35 is het aandeel niet heel goedkoop te noemen maar vergelijkbaar met de verhouding boven de 100 van Adyen misschien toch wel (bron: Google Finance). Van de 28 meest recente adviezen zijn er 21 koopadviezen, 2 overweight, 4 houden en 1 verkoopadvies. Voor 2019 verwacht men gemiddeld een winst per aandeel van 3,87 dollar en volgend jaar zal dat al gemiddeld 4,84 dollar zijn. De vraag zal zijn of Fiserv deze groei kan doorzetten in een sector die veelbelovend is.

Meer inspiratie over aandelen op het beursforum

Kopafbeelding: Shutterstock

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)


Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.