Technische analyse Galapagos, geeft de daling een koopkans?

technische analyse Galapagos

Het aandeel Galapagos laat sinds begin dit jaar al een fantastisch koersverloop zien met het hoogtepunt in juli. In juli werd een megadeal gesloten met het Amerikaanse farmabedrijf Gilead Sciences. Hierdoor verdween enerzijds de fantasie in het aandeel wat betreft een lucratief overnamebod omdat Gilead de komende 10 jaar geen bod zal doen maar anderzijds investeerde het bedrijf ruim 5 miljard dollar in het bedrijf. Waarvan 4 miljard als investering en 1,1 miljard in aandelen Galapagos. Hierdoor nam het belang in Galapagos toe tot 22 procent. Gilead legde bijna 141 euro per aandeel neer, op dat moment was dat een ‘premie’ van ongeveer 10 procent op de koers.

Aandeel verliest een vijfde sinds all-time high

Kort na de deal bereikte het aandeel Galapagos een all-time high van 171,20 euro maar inmiddels is het aandeel gedaald tot 133,65 euro. Dit is een verlies van bijna 22 procent sinds de all-time high. Misschien nog opvallender is dat de koers zelfs onder de koers is gedaald die Gilead neerlegde voor hun laatste investering.

ADVERTENTIE - LEES HIERONDER VERDER
Technische analyse Galapagos

De daling van de koers is in de onderstaande grafiek aangegeven en de daling is natuurlijk relatief bekeken een fractie van wat het aandeel dit jaar al is gestegen. Inmiddels is de RSI op de daggrafiek weer in de oversold-zone gekomen. Dit komt niet vaak voor bij dit aandeel en in de grafiek zijn de momenten aangegeven met de verticale lijnen. Sinds eind 2018 was dit telkens een goed moment om te kopen. Zal dit patroon nu ook weer een opportuniteit zijn? Naast de RSI indicator zijn er ook een aantal steunlijnen om rekening mee te houden. Dit zijn de diagonale steunen (1) op circa 134 euro, 124,50 euro en 112 euro. Op 104,55 euro ligt de horizontale lange termijn steun (2).

Technische analyse Galapagos 1 oktober 2019 (daggrafiek)
Technische analyse Galapagos (daggrafiek)

Zoomen wij iets meer in op bovenstaande grafiek dan is in onderstaande grafiek te zien dat er inmiddels al een slot was onder de eerste diagonale steun. In de onderstaande grafiek is het 100-daags gemiddelde (3) toegevoegd en het slot lag vrijwel gelijk met deze lijn. Het 100-daags gemiddelde gebruikt men vaak ook als steun- of weerstandslijn. De RSI indicator (4) is hier ook duidelijker te zien.

Volg ook het Galapagos forum

Technische analyse Galapagos 1 oktober 2019 (2e daggrafiek)
Technische analyse Galapagos 1 oktober 2019 (2e daggrafiek)

Legenda bij grafiek(-en):
Groene lijnen = steunlijnen
Rode lijnen = weerstanden

Disclaimer: de technische analyses op www.beursig.com zijn geen advies tot kopen, houden of verkopen van een aandeel of ander beleggingsproduct. Een technische analyse kan achterhaald worden na verloop van tijd, nieuws en/of (macro) economische ontwikkelingen.

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)


Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.