Uw advertentie hier?


Koers van AB Inbev beweegt binnen een stijgende driehoek (TA)

koers van AB Inbev

Dit jaar steeg de koers van AB Inbev al iets meer dan 50 procent. Hiermee is de grootste bierbrouwer ter wereld dit jaar na Barco en Galapagos het op twee na best presterende aandeel in de BEL20. In de vorige technische analyse AB Inbev werd in de weekgrafiek al een driehoek aangegeven waarbij een uitbraak dichtbij was. Op het moment van die analyse noteerde de koers van AB Inbev op €82,50. De hoogste slotkoers sindsdien was €92,71. Dit was een stijging van ruim 12 procent. Hierna is de koers van AB Inbev wat teruggevallen en er lijkt nu een nieuwe uitbraak dichtbij te zijn.

Koers van AB Inbev op weg naar nieuwe year-high?

Inmiddels lijkt er weer een uitbraak aanstaande waarbij de indicator nogmaals een (stijgende) driehoek is. Een stijgende driehoek heeft als kenmerken dat de steunlijn stijgend is, deze volgt de steeds hogere bodems van de koers (1). De bovenste lijn van de driehoek is in dit geval de horizontale lange termijn weerstand op ca. €91,10 (2). De eerste horde in aanloop naar een mogelijke uitbraak is de diagonale lange termijn weerstand (3). Om uit de driehoek te breken zal eerst een weekslot hoger dan de diagonale lange termijn weerstand nodig zijn. De RSI indicator (4) is met 62 nog neutraal te noemen, een hogere koers zou dit nog niet direct als overbought moeten aanduiden.

Volg het aandeel op het AB Inbev forum

Technische analyse AB Inbev 15 september 2019 (weekgrafiek)
De koers van AB Inbev sinds eind 2016 (weekgrafiek)

Legenda bij grafiek(-en):
Groene lijnen = steunlijnen
Rode lijnen = weerstanden

Disclaimer: de technische analyses op www.beursig.com zijn geen advies tot kopen, houden of verkopen van een aandeel of ander beleggingsproduct. Een technische analyse kan achterhaald worden na verloop van tijd, nieuws en/of (macro) economische ontwikkelingen.

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.