Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Beleggen in fintech, onmisbare sector in de nabije toekomst


Uw advertentie hier?


Beleggen in fintech, onmisbare sector in de nabije toekomst

Beleggen in fintech aandelen ETF beurs

Fintech is booming, door de digitalisering van de financiële wereld. Bedrijven die actief zijn in de fintech zijn hierbij namelijk onmisbaar. Fintech is het samengaan van de financiële wereld en de digitale technologie die daarbij nodig is. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het goed laten verlopen van uw digitale betalingen. Ondernemingen die software ontwikkelen voor gebruik door financials scharen we ook onder fintech. Vaak vinden ook samenwerkingen plaats, tussen financiële instellingen en IT-bedrijven. Doel is dan om gezamenlijk platforms op te zetten, waarop klanten gebruik kunnen maken van diverse financiële diensten. Kredietverstrekking is een dienst waarbij fintech-bedrijven een belangrijke rol spelen. Datzelfde geldt ook voor de beurshandel. In de toekomst zullen we nog meer financiële zaken online regelen. U gaat niet meer naar een fysieke bank, beleggingsinstelling of hypotheekverstrekker. U gaat online, via een app, naar een platform waar u alles op financieel gebied kunt aanvragen en regelen. Beleggen in fintech heeft dus waarschijnlijk veel potentieel.

Fintech blijft groeimarkt

Om alle lopende ontwikkelingen bij te houden en aan te blijven haken, moeten financiële instellingen geld blijven investeren in hun IT. Bescherming van al hun digitale data speelt daarin ook mee. Niet meedoen betekent eigenlijk al op korte termijn afhaken in de strijd met concurrenten. Online betalen en andere geldzaken regelen is al bijna de norm en financiële diensten gaan steeds vaker via de digitale weg. Naar schatting krijgen nog eens 2 miljard mensen extra toegang tot financiële diensten via internet. Hierin zijn vooral China en India groeimarkten.

ADVERTENTIE - LEES HIERONDER VERDER
Blockchain is kansrijk

Blockchain is de technologie die de basis vormt van de Bitcoin, een digitaal betaalsyteem én digitale munt. Daarnaast kunnen ook digitaal contracten worden afgesloten. Banken en bedrijven die actief zijn in de effectenhandel werken al langere tijd samen met multinationals als IBM en Microsoft om toepassingen voor blockchain te ontwikkelen. Doel is onder andere minder kosten, minder fraude en nog betere beveiliging en snellere afwikkeling van digitale betalingen en transacties met effecten.

Waarom beleggen in fintech?

Er zijn meerdere redenen waarom beleggen in fintech erg interessant is en een goed rendement kan opleveren. Een korte opsomming:

 • online betalen wordt nog meer de norm, contant betalen steeds meer uitzondering
 • bedrijven in de financiële sector en bedrijven in fintech hebben elkaar nodig
 • investeren in digitale veiligheid is een keiharde must om te overleven
 • het aantal mensen dat deelneemt aan digitaal financieel verkeer blijft sterk groeien

Inspiratie

Let op, onderstaande voorbeelden zijn slechts een inspiratie om te kunnen beleggen in fintech. Er is een enorm aanbod aan mogelijkheden en dit is slechts een kleine greep uit de ontelbare bedrijven die beursgenoteerd zijn. Nog geen 3 jaar geleden werd de GLB X FUNDS/FINTECH THEMATIC ETF gelanceerd. De ticker van deze ETF is FINX en inmiddels is het rendement ongeveer 100 procent. Veel beter dan de meeste aandelen en ook nog eens een spreiding met beleggen in tientallen aandelen met behulp van één beleggingsproduct. In deze ETF zijn een aantal van onderstaande aandelen vertegenwoordigd en het lijstje is aangevuld met nog een aantal bekende namen in deze sector.

 • Adyen
 • American Express
 • Fidelity National Financial
 • Fiserv Inc.
 • Intuit
 • Mastercard
 • PayPal
 • Visa
 • Wirecard
 • Worldpay

Lees meer over beleggen in fintech op het fintech forum

Kopafbeelding: Shutterstock

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.