Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Zilverkoers stijgt snel, waar kan de prijs naartoe gaan?


Uw advertentie hier?


Zilverkoers stijgt snel, waar kan de prijs naartoe gaan?

zilverkoers zilverprijs aandelen beleggen kopen

De afgelopen maanden is de zilverkoers sterk gestegen en hiermee volgt het de opgaande trend van de goudprijs. De laagste koers in het afgelopen jaar lag net boven de 14 dollar per ounce en inmiddels werd nog net niet de 20 dollar per ounce bereikt. Deze stijging deed zich vooral in de laatste maanden voor zoals de grafiek hieronder laat zien. In deze grafiek is ook de goudprijs uitgezet ten opzichte van 1 jaar geleden.

Zilverkoers (oranje) vs. goudkoers (groen)
Zilverkoers (oranje) vs. goudkoers (groen)

Zilverkoers en verband met goud

Bart Melek, hoofd analist bij TD Securities, spreekt over een inhaalslag van de zilverkoers op de goudkoers. In juli was er nog een ratio van 93 tussen de prijs van zilver en goud. Dit is nu bijna gedaald naar een ratio van richting de 80. Volgens TD Securities kan dit zelfs tot onder de 80 dalen wat er op neer komt dat de zilverprijs sneller zal toenemen dan die van goud. Redenen dat zowel goud als zilver de laatste maanden zo gewild zijn komt door onzekerheid vanwege de handelsoorlog tussen de VS en China, zorgen omtrent de Brexit en de wereldwijde economische groei. De volatiliteit van zilver is hoger dan dat van goud dus opwaarts kan dit veel kansen bieden. Neerwaarts zijn er ook meer risico’s voor wie in zilver zit in plaats van goud. De recente piek van de zilverkoers kwam na tegenvallende cijfers uit de VS. De ISM-productie-index viel tegen met een waarde van 49,1 procent tegen een verwachting van 51,1 procent.

ADVERTENTIE - LEES HIERONDER VERDER
Zilverkoers kan verder stijgen

Volgens senior marktstrateeg Philip Streible van RJO Futures kan de goudprijs nog verder toenemen. Dit zal er voor zorgen dat de prijs van zilver ook verder mee omhoog kan. Hierbij lijkt de grens van 1.550 à 1.560 dollar per ounce voor de goudprijs een horde te zijn. Dit is tevens de weerstand die ongeveer werd geschetst in de recente technische analyse van goud. De goud-zilververhouding is al sterk gedaald maar zou nog verder kunnen dalen richting een waarde van 60. Hiermee zou de zilverkoers naar ongeveer 25 dollar per ounce kunnen gaan.

De FED zou wel eens spelbreker kunnen zijn met hun rentebesluit op 18 september. Hier kijken handelaren in edelmetalen al naar uit. Meer onzekerheid met betrekking tot de handelsoorlog kan positief zijn voor de prijs van edelmetalen, net als het stuklopen van onderhandelingen voor de Brexit. Melek van TD Securities ziet 1.585 dollar als doel voor de goudprijs. Hij is wel onzeker of de zilverkoers voorbij de 20 dollar kan raken. Aanvullend geeft hij het advies dat beleggers oog moeten hebben voor de Amerikaanse dollar, rentes en de Amerikaanse economie.

Lees meer over edelmetalen op het beursforum

Kopafbeelding: Shutterstock

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.