Wanneer aandelen kopen? Twee belangrijke criteria

wanneer aandelen kopen

Bij hoe aandelen te vinden en te evalueren, zagen we dat de basisprincipes van het bedrijf u helpen bij het selecteren van aandelen, zodat u weet wat u moet kopen. Innovatieve, spel-veranderende bedrijven met grote, versnellende winst en omzetgroei zijn de echte marktleiders die u wilt.

Als u eenmaal een topbedrijf hebt gevonden, moet u dan meteen aandelen kopen? Niet zo snel. Voor wanneer aandelen kopen, bekijk eerst twee belangrijke indicatoren:

  • Marktvoorwaarden
  • Aandelengrafieken (technische analyse)

Controleer de marktomstandigheden

Aangezien de meeste aandelen zich in dezelfde richting bewegen als de algemene markt, koop dan alleen nieuwe aandelen tijdens een uptrend (opgaande aandelenmarkt). Dat is wanneer uw transacties de beste kans op succes hebben.

Duik niet in aandelen zonder eerst de marktomstandigheden te controleren. Zou u naar het strand gaan als het ijskoud en regenachtig is? Tenzij u een zeehond bent, zou u dat niet doen. U zou waarschijnlijk de weersverwachtingen dagen van tevoren controleren en dagelijkse updates volgen. Pas dezelfde verstandige benadering toe op beleggen in aandelen.

Stap in wanneer de marktomstandigheden goed zijn. U kunt sneller rennen met de wind in uw rug dan dat het tegen u waait. Op dezelfde manier zal het kopen van aandelen tijdens een stijgende trend in de markt u sneller naar uw beleggingsdoelstellingen brengen. Wees u dus altijd bewust van de marktrichting. Het kan net als het weer wispelturig zijn. Ga dan ook niet uit de pas lopen.

Waar kan je aandelen kopen?

U kunt op websites zoals Kryptoszene aandelen en cryptomunten kopen tegen een goede prijs. Ook kun je hier met een demoversie eerst het ruilen oefenen volkomen vrij van kosten.

Bekijk de aandelen grafiek

Volg de grafiekactie van het aandeel en koop alleen wanneer het aandeel kracht toont door hoger te kopen dan het gemiddelde volume. Een daling in de belangrijkste indexen heeft de neiging om de meeste individuele aandelen mee naar beneden te trekken. Daarom is het veel riskanter om aandelen te kopen tijdens een correctie en is het belangrijk om uw aandelen die u al in bezit hebt goed in de gaten te houden.

Om het meeste uit deze sectie te halen, moet u eerst de basisprincipes eigen maken hoe u aandelengrafieken kunt lezen. Helaas onderschatten veel beleggers de waarde van aandelengrafieken, of beter gezegd technische analyse. Met een beetje training en oefening kan iedereen gebruik maken van grafieken om heel nauwkeurig te handelen – tegen de optimale prijs en tijd. En als er iets misgaat, geeft de grafiek aan wanneer u uw positie moet verlaten.

In de beleggingswereld analyseren goed geïnformeerde beleggers de technische analyse van een aandeel om de huidige & historische patronen te herkennen. Koop aandelen die robuuste tekenen van fitheid vertonen, geen aandelen waarvan de koers in slaap is gesukkeld, of erger nog, aandelen die worden geteisterd door tegenslag. Zorg ervoor dat het aandeel uit een gemeenschappelijk grafiekpatroon breekt, wat vaak een voorloper is van grotere winsten. Wanneer u koopt, moet het aandeel zich ook in een goed koopbereik bevinden. Niet meer dan 5 procent voorbij uw ideale instappunt. Ga er niet achteraan hollen. Als u de trein mist, zorg er dan voor dat u de volgende wel neemt.

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)


Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.