Beursig favoriete aandelen stijgen bijna 35 procent in 8 maanden

beursfavorieten aandelen BEL20 AEX

Twee derde van het jaar zit er op en de update van de favoriete aandelen voor 2019 laat een mooi rendement zien. Gezamenlijk bereikten deze aandelen een rendement van bijna 35 procent. Dit rendement is exclusief dividenden van AB Inbev, Royal Dutch Shell en Ahold Delhaize. Hiermee zijn de 5 favoriete aandelen ook goed te vergelijken met de AEX en BEL20. De sterindexen van Nederland en België verliezen namelijk ook dividenden en er is geen herinvestering van het dividend in de index. De verschillen met de twee sterindexen zijn groot. Zo steeg de BEL20 in de eerste 8 maanden van dit jaar met 10,1 procent en de AEX steeg met 14,4 procent over dezelfde periode.

De selectie van favoriete aandelen worden jaarlijks gekozen door de bezoekers en worden gedurende het jaar niet meer gewijzigd. Al jaren is de gemiddelde prestatie veel beter dan de indexen.

Bier en biotech

De sterkhouders in de top vijf zijn verreweg biotech en bier. De biotechbedrijven ArgenX en Galapagos stegen tot op heden met ruim 38 en 90 procent. AB Inbev, de grootste bierbrouwer ter wereld, steeg year to date met ruim 49 procent. Royal Dutch Shell en Ahold Delhaize presteerden zelfs minder goed dan de sterindexen en bleven steken op 1,7 procent verlies en respectievelijk 3,6 procent verlies. Onderstaande grafiek geeft het koersverloop weer van de vijf aandelen en de twee indexen.

Volg deze en andere aandelen op het beursforum

Favoriete aandelen voor 2019
Favoriete aandelen voor 2019

Legenda bij de grafiek: BEL20, AEX, AB Inbev, Galapagos, ArgenX, Royal Dutch Shell en Ahold Delhaize.

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)


Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.