Uw advertentie hier?


Aandeel AMG test steunniveaus, is herstel dichtbij? (technische analyse)

aandeel AMG logo

Cyclische aandelen zitten in zwaar weer en dat gaat ook op voor AMG. In een jaar tijd is de koers van het aandeel AMG gehalveerd en dit is gemeten ten opzichte van de slotkoers op 17 augustus 2018: €41,27. Kort daarvoor noteerde het aandeel zelfs nog een top rond de 52 euro. Nu de koers van het aandeel AMG is aangekomen op €18,70 staat het ook dichtbij een aantal belangrijke steunen. De technische analyse lijkt dus hoopvol voor een herstel al is het bedrijf en dus ook het aandeel sterk afhankelijk van economische ontwikkelingen. De handelsoorlog tussen de VS en China heeft daar ook invloed op. In het artikel over staal aandelen werd de koers van AMG onder andere vergeleken met die van ArcelorMittal en Tata Steel die het laatste jaar allen hetzelfde patroon lieten zien.

ADVERTENTIE - LEES HIERONDER VERDER
Technische analyse aandeel AMG

Het aandeel AMG beweegt al bijna 1,5 jaar binnen een driehoek-patroon. Dit patroon is gevormd door een lijn te trekken door de dalende toppen (3) en een lijn door de steeds lagere dippen (1). Een uitbraak uit dit patroon kan sterk zijn en deze komt steeds dichterbij aangezien de lijnen elkaar begin 2020 kruisen. Momenteel staat de koers ongeveer op de diagonale steun (1). Bij een verdere verzwakking ligt er op €16,76 (2) de horizontale lange termijn steun.

De diagonale steun kan voor sommige beleggers een moment zijn om aan te kopen. Het opveren vanaf een steunlijn heeft ook een bevestiging nodig, dan zou de koers naar de diagonale weerstand moeten gaan en hier uitbreken. Tot slot staat de RSI-indicator (4) lichtjes in de oversold zone. Sinds eind 2018 is de koers van het aandeel AMG hier nu voor de derde keer aangekomen. De vorige tweemaal volgde een herstel richting de weerstandslijn (3).

Volg ook het AMG forum

Technische analyse aandeel AMG 16 augustus 2019 (weekgrafiek)
Technische analyse aandeel AMG (weekgrafiek)

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.