Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Technische analyse van goud, adempauze lijkt waarschijnlijk scenario


Uw advertentie hier?


Technische analyse van goud, adempauze lijkt waarschijnlijk scenario

technische analyse van goud

De prijs van goud steeg sinds begin dit jaar al met bijna 20 procent naar een niveau van boven de 1.500 dollar per ounce. In eerdere technische analyses werd hier al aangegeven dat de kans op een uitbraak groot zou zijn. In het artikel ‘Prijs van goud kan toenemen bij rentepauze van de FED’ werd een technische analyse van goud gedeeld met enkele steunen en een patroon dat een kans op een uitbraak aangaf. Inmiddels bleek de FED niet een rentepauze in te lassen maar werd de rente zelfs met 25 basispunten verlaagd. Dit was goed nieuws voor de goudprijs en een verdere escalatie in de handelsoorlog tussen de VS en China stuwde de goudprijs verder op.

Voordat deze driehoek eindigt is de kans groot op een uitbraak. Een trigger die een uitbraak naar boven zou kunnen veroorzaken is een slechte uitkomst van het overleg over het handelsconflict tussen de VS en China. Bron: technische analyse 6 mei.

ADVERTENTIE - LEES HIERONDER VERDER
Technische analyse van goud, adempauze op komst?

Door de sterke stijging lijkt een adempauze voor de goudprijs aannemelijk. De technische analyse van goud laat daarnaast ook zien dat het edelmetaal in de buurt van twee weerstanden is gekomen. Dit is een horizontale weerstand (2) op 1.544 dollar en een diagonale lange termijn weerstand (3) die nu op ca. 1.550 dollar ligt. Toeval of niet de goudprijs kwam vandaag nipt boven de horizontale weerstand maar daalde vervolgens weer naar de 1.500 dollar. De eerder genoemde uitbraak uit het driehoek-patroon (1) is ook nog in de onderstaande grafiek weergegeven. Tot slot is de RSI indicator voor de goudprijs in de zone ‘overbought’ gekomen, dit kan verkoopdruk veroorzaken.

Lees meer ontwikkelingen op het goud forum

Technische analyse van goud augustus 2019
Technische analyse van goud augustus 2019

Legenda bij grafiek(-en):
Groene lijnen = steunlijnen
Rode lijnen = weerstanden

Disclaimer: de technische analyses op www.beursig.com zijn geen advies tot kopen, houden of verkopen van een aandeel of ander beleggingsproduct. Een technische analyse kan achterhaald worden na verloop van tijd, nieuws en/of (macro) economische ontwikkelingen.

Kopafbeelding: Shutterstock

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.