Aandeel Beyond Meat, hype of heeft het een enorm potentieel? (+poll)

aandeel Beyond Meat beurs beleggen

In mei 2019 is vleesvervangersbedrijf Beyond Meat de beurs op gegaan. Kort na de openingskoers was het aandeel Beyond Meat al snel 60 dollar waard. Dit betekende een stijging van meer dan 130 procent ten opzichte van de 25 dollar waarmee het de beurs op ging. Het aan de Nasdaq genoteerde aandeel werd door beleggers een stuk meer gewaardeerd dan de introductiekoers. Beyond Meat opende op 46 dollar en rond 19:30 Nederlandse tijd was het aandeel rond de 60 dollar waard. Een uur later ging die richting de 70 dollar (+ 170 procent).

Aandeel Beyond Meat sinds de beursgang in mei
Aandeel Beyond Meat sinds de beursgang in mei

Droomstart voor aandeel Beyond Meat

Beyond Meat is een bedrijf wat vleesvervangers maakt, in Nederland hebben we soortgelijke bedrijven als de Vegetarische Slager. Het Amerikaanse bedrijf heeft meer vleesvervangers, de Beyond Burger ligt ook in Nederland in de schappen en is erg populair. De koers in het aandeel steeg de afgelopen maanden flink, maar kreeg ondanks de relatief goede cijfers toch een flinke tik in de nabeurshandel. De koers was namelijk te hard opgelopen wat zorgde voor een overwaardering. Daarnaast kondigde het bedrijf aan een nieuwe tranche aandelen op de markt te brengen. Het betreft 3 miljoen aandelen van het management en nog eens 250.000 aandelen van het bedrijf zelf.

Aandeel Beyond Meat is volatiel

Het aandeel tuimelde daarna in de handel nabeurs met 13 procent omlaag. Volgens de beurs had dit niets met de cijfers te maken. In vergelijking met het zelfde kwartaal vorig jaar is de omzet met 287 procent tot 67.3 miljoen dollar. Maar het bedrijf maakt nog steeds flink verlies, 9,4 miljoen dollar tegenover 7 miljoen in 2018. Dit is voorzal veroorzaakt door de kosten die gemaakt zijn bij de beursgang. Dat het aandeel in de min dook is niet zo verwonderlijk, het aandeel was als een komeet omhoog gestegen. Het aandeel dat bij de beursgang 25 dollar waard was, werd in drie maanden tijd bijna 1000 procent meer waard.

ADVERTENTIE - LEES HIERONDER VERDER
Cashen

Dat Beyond Meat wat aandelen wil verkopen is natuurlijk te begrijpen als je net 1.000 procent winst hebt gemaakt op het aandeel. Dat geldt niet voor iedere aandeelhouder, want de koersexplosie heeft ook heel veel beleggers een hoop geld gekost. Deze gingen mee in het enthousiasme van de stijging en sinds de top net onder de 240 dollar heeft het al even een derde van de prijs ingeleverd. Wat denkt u over dit aandeel in de vleesvervangende industrie? Stem op onderstaande poll.

Lees meer op het Beyond Meat forum

Is het aandeel Beyond Meat een hype of niet?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Kopafbeelding: Shutterstock

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)


Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.