Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.

De beste game aandelen van 2019

game aandelen

De gaming industrie is de laatste jaren uitgegroeid tot een volwaardige sector die meer en meer interesse wekt van de doorsnee belegger. Heel wat aandelen in de gaming markt zijn de laatste jaren flink gaan klimmen waardoor beleggers steeds op zoek gaan naar de beste game aandelen.

De game-sector had in het verleden slechts één inkomstenbron, namelijk: de verkoop van een bepaald spel. De verwachte omzet was toen moeilijk in te schatten omdat alles afhing van de hype rond deze game. Tegenwoordig omvat de aankoop van een spel maar een klein deel van de totale omzet. Er worden regelmatig grote toernooien georganiseerd door de game-sector met prijzenpotten die vaak oplopen tot in de miljoenen.

Daarnaast worden bestaande spellen vaak uitgebreid met extra functies die het spel spannender en persoonlijker maken. Dit kunnen bijvoorbeeld extra levels zijn of de mogelijkheid om het hoofdpersonage aan te passen met een andere uitrusting, etc. De
producent voegt deze extra functies toe wanneer het spel al een tijdje op de markt is. Dit brengt extra geld op voor in wezen dezelfde game.

Bovendien spelen gebruikers meer en meer samen online hetzelfde spel. Ook hier spelen de gamebedrijven graag op in door het aanbieden van aparte abonnementen die voor een continue inkomstenstroom zorgen.

Game aandelen sector groeit sterk

De gaming industrie is enorm groot. In 2016 bedroeg de omzet uit deze sector 100 miljard $. In 2018 werd er volgens de Global Games Market van Newzoo een omzet van 137 miljard $ gemaakt. Deze grote cashflow draagt bij aan een bijzonder snelle evolutie van de sector.
Venturebeat, een online magazine, berekende dat de wereldwijde omzet van de game-sector tegen 2021 zou uitkomen op 200 miljard $.

De omzet in de game-sectoren stijgt en dat geldt ook voor online casino’s. Online gokken zit helemaal in de lift. Ladbrokes draait in België een omzet van zo’n 600.000 € per dag. Verwacht wordt dat Nederlandse aanbieders ook hoge toppen gaan scheren in de toekomst. In
2021 gaat namelijk de markt voor online gokken in Nederland open.

Gaming is een miljardenbusiness geworden die nog ieder jaar stevig groeit. De gaming industrie is meer dan dubbel zo groot als de muziek- en filmindustrie samen. Deze gigantische markt heeft enorm veel opties en zal ook de komende jaren blijven groeien.

Hieronder zetten we de beste game aandelen (of met een verband met de sector) van 2019 op een rij:

  • Tencent
  • Nintendo
  • Ubisoft Entertainment
  • Microsoft
  • Activision Blizzard
  • Electronic Arts

Kopafbeelding: Shutterstock

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)