Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.

Trump tweets laten beurzen en olie dalen maar de goudprijs stijgt

president Donald Trump tweets twitter beurs beurzen

Een aantal president Trump tweets lieten de Amerikaanse beurzen donderdagavond flink dalen. De Amerikaanse beurzen noteerden nog rond het hoogste niveau van de dag toen de Europese beurzen de dag afsloten. In de tussentijd kwam president Trump met een aantal tweets (berichten op Twitter) die de positieve stemming teniet deed. De Trump tweets hadden vanzelfsprekend weer betrekking tot het handelsconflict met China. Hierin beticht hij China weer van het niet nakomen van afspraken.

Olie krijgt door de tweets ook een flink verlies te verduren maar de goudprijs weet wel te profiteren van de verbale uithalen van president Trump. Daarnaast zwakt de dollar ten opzichte van de euro wat af wat de Amerikaanse president natuurlijk graag ziet.

De Amerikaanse beurzen noteerden op de volgende niveaus bij het slot van de Europese beurzen:

  • S&P500: 3.011 punten
  • Nasdaq-100: 7.995 punten
  • Dow Jones: 27.150 puntenTrump tweets laten beurzen dalen

Een oplossing in het handelsconflict tussen de VS en China lijkt nu weer wat verder weg. Zeker nu president Trump ook aankondigde dat er extra importheffingen komen op een omvang van 300 miljard dollar aan Chinese importgoederen. In september worden onderhandelingen weer hervat maar de onderhandelingen lijken in een impasse te zitten. Zie hieronder de tweets van de Amerikaanse president.

Olie fors omlaag, goud stijgt

De olieprijs liet (tijdelijk) het grootste eendaagse verlies in 4,5 jaar zien, ook dit zal de Amerikaanse president positief vinden. Al eerder gaf hij aan dat de olieprijs te hoog is en de economische groei kan drukken vanwege hogere kosten voor veel bedrijven.

Vond hij gisteren de renteverlaging door de FED met 25 basispunten nog te laag, vandaag dalen de rentes door zijn tweets. Daarnaast schiet de verwachting omhoog dat de FED de rente in september verder zal verlagen omhoog.

De goudprijs dikte een ruim procent aan, beleggers zoeken de veilige haven op bij een toenemende onrust.

De slotstanden voor de Amerikaanse beurzen en het verschil in procenten in vergelijking met de niveaus toen de beurzen in Europa sloten:

  • S&P500: 2.953 punten (3.011 om 17:35) verschil: -1,9 procent
  • Nasdaq-100: 7.801 punten (7.995 om 17:35) verschil: -2,4 procent
  • Dow Jones: 26.583 punten (27.150 om 17:35) verschil: -2,1 procent

Volg uw favoriete aandelen en beurzen op het beursforum

Kopafbeelding: Shutterstock

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)