Aandeel Kiadis nadert steun, veert het op of zakt het door het ijs? (TA)

aandeel Kiadis Pharma forum koers logo

Het aandeel Kiadis zit de laatste weken in de hoek waar de klappen vallen en dit is nog mild uitgedrukt. Na teleurstellend nieuws in juni volgden er forse koersdoelverlagingen en beleggers verloren het vertrouwen in het aandeel. Eind mei noteerde het aandeel Kiadis nog even boven de 10 euro en binnen een maand verloor het ongeveer 20 procent aan waarde. Eind juni volgde een nieuwe klap en het aandeel dook hierna onder de 6 euro.

Goedkeuring leukemiebehandeling uitgesteld

Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) liet eind juni weten dat Kiadis Pharma langer moet wachten op een eventuele goedkeuring voor de behandeling ATIT101. Eerder werd eind 2018 al een goedkeuring verwacht maar er volgden aanvullende vragen welke Kiadis al wist te beantwoorden. De toezichthouder heeft nu de hulp gevraagd van een adviesgroep van medische experts om een besluit te kunnen maken.

Analisten reageerden ook teleurgesteld en verlaagden zowel de adviezen alsmede de koersdoelen. NIBC verlaagde het advies van neutraal naar verkopen en het koersdoel werd van 8 euro verlaagd naar 5 euro. KBC Securities verlaagde het koopadvies naar accumuleren en het koersdoel werd gekort van 20,50 euro naar 10,50.

ADVERTENTIE - LEES HIERONDER VERDER
Aandeel Kiadis bereikt steun en nu?

Inmiddels is het aandeel Kiadis aangekomen bij een horizontale steun die werd gevormd in het najaar van 2017. Deze ligt op ongeveer 5,19 euro en dit was ook bijna de laagste koers op maandag 15 juli. In de onderstaande weekgrafiek is te zien wanneer deze steun werd gevormd en hoe het koersverloop sindsdien is.

Aandeel Kiadis nadert steun, veert het op of zakt het door het ijs? (TA)
Aandeel Kiadis technische analyse weekgrafiek

Om wat beter in te zoomen kijken wij naar de onderstaande grafiek welke op dagbasis is uitgezet. Naast de horizontale steun is de koers nu ook bezig om een diagonale lange termijn steun te gaan vormen. Deze is in de grafiek te zien vanaf de dip eind 2019 richting de koers van nu. Tevens lijkt het erop dat de markt overdrijft omdat de koers in de zone oversold is gekomen. Een opwaartse doorbraak door de grens van 30 voor de RSI indicator kan een positief signaal zijn.

De komende weken zal het duidelijk worden of het aandeel Kiadis steun kan vinden op zowel de horizontale als de diagonale steun. Let wel op de disclaimer en vooral het feit dat nieuws bij biotech of pharma aandelen een grote impact kunnen hebben. Technische analyses kunnen in nieuwsluwe periodes wel houvast bieden maar geven bij belangrijke ontwikkelingen geen garanties.

Volg nu ook het Kiadis forum

Aandeel Kiadis nadert steun, veert het op of zakt het door het ijs? (TA)
Aandeel Kiadis technische analyse daggrafiek

Legenda bij grafiek(-en):
Groene lijnen = steunlijnen
Rode lijnen = weerstanden

Disclaimer: de technische analyses op www.beursig.com zijn geen advies tot kopen, houden of verkopen van een aandeel of ander beleggingsproduct. Een technische analyse kan achterhaald worden na verloop van tijd, nieuws en/of (macro) economische ontwikkelingen.

Flatex beleggen

Gratis Beleggen
Geen kosten op tal van aandelen en beleggingsproducten!Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)


Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.