Technische analyse van AB Inbev: op weg naar 90 euro

AB Inbev forum aandeel koers logo

Het aandeel AB Inbev, van de grootste bierbrouwerij ter wereld, is één van de uitblinkers in de BEL20 dit jaar. Het aandeel wist al ruim 40 procent te stijgen sinds begin dit jaar en maakt daarmee een groot deel van de verliezen uit 2018 goed. Met de wetenschap van nu bleek de laagste koers van december jongstleden een koopje, dat was toen nog €55,60. Gisteren sloot het aandeel op €82,50 wat een verschil is van net geen 50 procent. Met onderstaande technische analyse van AB Inbev kijken wij vooral naar de toekomst.

Technische analyse AB Inbev

Op basis van gegevens uit het verleden komt de technische analyse tot stand. De software lijkt hierin een klein manco te hebben omdat er een correctie op de grafiek is vanwege de dividenden uit het verleden. De bovenste horizontale rode lijn (1) geeft de hoogste slotkoers ooit aan: €123,25. Hieruit is ook de diagonale rode lijn (2) getrokken en dit lijkt nu de eerste serieuze weerstand te worden voor het aandeel AB Inbev. In de grafiek is een driehoek gearceerd (3) en deze is gevormd door de dalende weerstandslijn over de toppen sinds eind 2016 en de stijgende steunlijn langs de dalen sinds eind 2018. De slotkoers ligt dus vrijwel gelijk aan deze weerstandslijn. Een dergelijke driehoek is interessant omdat een uitbraak hieruit vaak een versnelling van het koersverloop kan zijn. In dit geval zal de kans groot zijn op een uitbraak naar boven waardoor de €90 snel in zicht komt.
RSI indicator

De RSI staat voor relative strenght indicator, boven de 70 is de zone van overbought en onder de 30 is oversold. Door de sterke koersontwikkeling is deze indicator in de buurt van de 70 gekomen (4). Zelfs een niveau boven de 70 is nog niet direct een moment om te verkopen omdat de koers hier enige tijd boven kan blijven. Pas bij een daling onder deze grens volgt statistisch gezien vaak een koersdaling.

De ‘ultieme’ koop in december was eerder te herkennen door de vorming van een dubbele bodem (5) in de RSI indicator. Een dubbele bodem is vaak een signaal van een trendbreuk waarna een stijging kan volgen. Zo is een dubbele top vaak juist een trendbreuk die gevolgd kan worden door een daling.

De technische analyse van AB Inbev ziet er dus hoopvol uit voor de komende maanden. Er is natuurlijk een kanttekening dat ontwikkelingen zoals het handelsconflict tussen de VS en China of ander nieuws invloed kunnen hebben op het beurssentiment en dus ook op de koers van AB Inbev.

Volg de discussies op het AB Inbev forum

Technische analyse AB Inbev 5 juli 2019 (weekgrafiek)
Technische analyse AB Inbev 5 juli 2019 (weekgrafiek)

Legenda bij grafiek(-en):
Groene lijnen = steunlijnen
Rode lijnen = weerstanden

Disclaimer: de technische analyses op www.beursig.com zijn geen advies tot kopen, houden of verkopen van een aandeel of ander beleggingsproduct. Een technische analyse kan achterhaald worden na verloop van tijd, nieuws en/of (macro) economische ontwikkelingen.

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)


Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.