Records voor Amerikaanse beurzen op korte beursdag + TA voor de AEX

Amerika 4th of july Independence Day

Op een korte beursdag bereikten de Amerikaanse beurzen nieuwe records. Vanwege Independence Day op 4 juli werden de handelssessies op Wallstreet traditiegetrouw eerder gestopt. Ondanks de recente handelsspanningen tussen de VS en China kende de Amerikaanse beurs in juni al een uitstekende maand, dit was de beste juni-maand in tientallen jaren. In juli werd dit voortgezet en bekroond met nieuwe records. De slotstanden van de 3 bekende Amerikaanse beurzen waren op of nabij het hoogste niveau van de dag:

  • S&P500 2.995,82
  • Dow Jones 26.966,00
  • Nasdaq-100 7.857,69

ADVERTENTIE - LEES HIERONDER VERDER
In de onderstaande grafiek zijn de Amerikaanse beurzen uitgezet over de laatste 3 jaar met als startdatum 5 juli 2016. De rendementen liegen er niet om met bijna 74 procent voor de Nasdaq-100, 48,6 procent voor de Dow Jones en gevolgd door 40,7 procent voor de S&P500.

Records voor Amerikaanse beurzen op korte beursdag + TA voor de AEX
Legenda: Dow Jones, S&P500 en Nasdaq-100

AEX en BEL20 blijven achter

De AEX en BEL20 zijn niet goed te vergelijken met de Amerikaanse beurzen omdat dividenden uit de AEX en BEL20 verdwijnen. Toch zijn de verschillen groot over de laatste 3 jaar. In de onderstaande grafiek ziet u de rendementen van de AEX en BEL20 over deze periode, dit was respectievelijk 32,1 procent voor de Nederlandse hoofdindex gevolgd door een magere 9,7 procent voor de Belgische hoofdindex.

Records voor Amerikaanse beurzen op korte beursdag + TA voor de AEX
Koersgrafieken AEX en BEL20 over de laatste 3 jaar

AEX gaat weerstand testen

Hoewel de BEL20 nog ver van een meerjarig record is lijkt de AEX een belangrijke weerstand te gaan testen. Met een slot op 572,93 punten werd een vroegere weerstand rond de 570 à 571 al nipt gebroken. Op 575,16 punten ligt nu de horizontale lange termijn weerstand. In de onderstaande grafiek ziet u de diverse steun- en weerstandslijnen. De RSI-indicator beweegt nog in een veilige zone en is nog voorlopig niet in de zone overbought. Beleggers in Amerika kunnen het even rustig aan doen omdat daar op 4 juli de beurs is gesloten. Misschien weet de AEX op deze Amerikaanse feestdag ook een meerjarig record te bereiken.

Lees meer op het beursforum

Records voor Amerikaanse beurzen op korte beursdag + TA voor de AEX
Technische analyse AEX 3 juli 2019 (weekgrafiek)

Legenda bij grafiek(-en):
Groene lijnen = steunlijnen
Rode lijnen = weerstanden

Disclaimer: de technische analyses op www.beursig.com zijn geen advies tot kopen, houden of verkopen van een aandeel of ander beleggingsproduct. Een technische analyse kan achterhaald worden na verloop van tijd, nieuws en/of (macro) economische ontwikkelingen.

Kopafbeelding: Shutterstock

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)


Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.