Dubbel feest bij Galapagos, koers kan naar hogere regionen (+TA)

aandeel Galapagos logo

Het was een week met dubbel feest bij één van de grootste beurslievelingen van de Belgische en Nederlandse belegger. Galapagos bereikte niet alleen een nieuwste hoogste koers ooit maar vierde ook hun 20 jarig bestaan. In 1999 werd het bedrijf opgericht uit een samenwerkingsverband tussen Crucell en Tibotec. Hier werd eerder dit jaar al bij stil gestaan en u kon ook lezen welk enorm rendement u had kunnen behalen met dit aandeel, zie ook ‘Aandeel Galapagos in 10 jaar tijd, wat als u toen 10.000 euro investeerde?‘.

Aandeel Galapagos doorbreekt weerstand

Niet alleen de mijlpaal van het 20 jarig bestaan was bijzonder want op basis van technische analyse lijkt de weg open om hogere regionen te bereiken. Op donderdag werd een nieuwe hoogste koers ooit bereikt van €114,50 en vrijdag volgden wat winstnemingen. De week werd afgesloten op een koers van €112,70 en dus boven de weerstand van €111, die al vaker werd gedeeld op het Galapagos forum.
Onderstaande grafiek laat naast het koersverloop ook de technische analyse zien op basis van de weekgrafiek.

  1. De groene horizontale lijn ter hoogte van 1 geeft de horizontale lange termijn steun aan op €111,20. Dit was de vorige weerstand die nu doorbroken lijkt. Deze weerstand werd gevormd door de vorige top eerder dit jaar. Inmiddels is de lijn groen geworden wat een steun aangeeft. De steun moet nu een gevolg krijgen door een koers die hier voorlopig boven blijft.
  2. De diagonale rode lijn is de diagonale lange termijn weerstand, deze staat voor eind volgende week op ongeveer €114. Dit is de volgende horde voor een verdere uitbraak. Deze lijn gaat over de toppen van de laatste jaren.
  3. Ter hoogte van 3 ligt nog een steunlijn op €104,55, dit is een horizontale middellange termijn steun.
  4. Bij 4 is te zien dat de RSI indicator nog geen overbought aangeeft. Er is nog geen overdrijving van de markt wat de kans op winstnemingen zou doen toenemen. Er is dus nog verdere ruimte om te stijgen, pas bij een RSI van >70 neemt de kans op winstnemingen toe.

Hoe grillig het koersverloop soms ook kan zijn toch is het in zekere zin ook wel saai of stabiel te noemen. De koers beweegt namelijk al jaren binnen een stijgend trendkanaal zoals u hieronder kunt zien.

Wilt u de ontwikkelingen van het aandeel Galapagos op de voet volgen? Volg dan het Galapagos forum en bij registratie op het forum kunt u automatische updates krijgen van nieuwe berichten op het forum.

Dubbel feest bij Galapagos, koers kan naar hogere regionen (+TA)
Technische analyse Galapagos 22 juni 2019 (weekgrafiek)

Legenda bij grafiek(-en):
Groene lijnen = steunlijnen
Rode lijnen = weerstanden

Disclaimer: de technische analyses op www.beursig.com zijn geen advies tot kopen, houden of verkopen van een aandeel of ander beleggingsproduct. Een technische analyse kan achterhaald worden na verloop van tijd, nieuws en/of (macro) economische ontwikkelingen.

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)


Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.