Goud breekt uit en deze hedgefondsbeheerder verwacht nog meer (+TA)

prijs van goud goudstaven edelmetaal

Kort na het rentebesluit van de FED veerde de goudprijs op en nog geen halve dag later lijkt een uitbraak in de maak. Het is niet omdat de rentes ongewijzigd bleven maar vooral omdat de verwachting is dat er bij het volgende rentebesluit in juli wel een verlaging komt. Een weerstand die al jaren wist stand te houden lijkt hiermee gepasseerd, zie onderstaande grafiek. De grafiek is op weekbasis en op $1.360 ligt er een weerstand. Donderdagochtend bereikte de goudprijs al een niveau van $1.386. Dit is boven de weerstand maar het weekslot is hierin doorslaggevend. Een volgende weerstand lijkt dan rond de $1.400 te zijn.

Technische analyse goud 19 juni 2019 (weekgrafiek)
Technische analyse goud 19 juni 2019 (weekgrafiek)

ABN Amro positief over goud

Uit de visie over de financiële markten was ook positivisme op te tekenen van ABN Amro. Zij omschreven in hun laatste visie het volgde over goud:

Binnen alternatieve beleggingen heeft ABN AMRO nog steeds een voorkeur voor goud (als onderdeel van grondstoffen). De bank is positief om verschillende redenen. Allereerst duiden technische factoren op een stijging van de goudprijs tegen het einde van het jaar. Ook is een ruimer monetair beleid van centrale banken doorgaans positief voor de goudprijs. De eindejaarprognose van onze specialist edelmetalen is dat de goudprijs oploopt tot USD 1.400 per ounce.
Legendarische hedgefondsbeheerder

Als het aan Paul Tudor Jones ligt dan is het de komende 1 tot 2 jaar de focus houden op goud. Volgens de legendarische hedgefondsbeheerder is de kans dat goud gaat uitbreken groot. Wanneer het edelmetaal naar 1.400 dollar gaat zal het ook snel doorstijgen naar 1.700 dollar. Het heeft alles in zich om in een recessie-omgeving met rentes dichtbij of onder nul te gaan uitbreken. De Amerikaanse miljardair is de oprichter van Tudor Investment Corporation en werd vooral berucht om zijn voorspelling van de beurskrach van 1987, de alom bekende ‘Black Monday’.

Over aandelen is hij al langere tijd minder positief. Deze zijn volgens hem veel te duur geworden en hij verwacht dat een volgende recessie dan ook angstaanjagend zal zijn. Die recessie zou aangewakkerd kunnen worden door een rem op de globalisering zoals nu al het geval lijkt met het handelsconflict tussen de VS en China. Hij voorziet dan een rente van 0 in de VS en beleggers zullen dan schreeuwen om goud. Bekijk het volledige interview van Bloomberg met Paul Tudor Jones hieronder.

Lees meer op het goud forum.

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)


Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.