Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.

Aandeel PayPal blijft records breken maar beleggers valt het niet op

aandeel PayPal logo computer smartphone

Het aandeel PayPal laat de afgelopen jaren een mooi rendement zien maar toch blijft het onder de radar van veel beleggers. Natuurlijk zijn er wel beleggers die het aandeel PayPal bezitten maar deze lijken nauwelijks uit België en Nederland te komen. Afgaande op de laatste jaren is dat zeker een gemiste kans. Van de laatste 30 maanden (inclusief de huidige maand) wist het aandeel 2 op de 3 maanden met winst af te sluiten. Het rendement over de laatste 2 jaar bedraagt maar liefst 132 procent.

PayPal in het kort

Vrijwel iedereen zal wel eens gehoord of gelezen hebben over PayPal. Het is een wereldwijde online betalingsdienst. Het systeem is eenvoudig en laagdrempelig in gebruik. Er kunnen betalingen worden verricht tussen consumenten, bedrijven of tussen consument en bedrijf. Met een e-mailadres kunnen betalingen worden verricht en met dit e-mailadres is er ook toegang tot het account op PayPal. Het e-mailadres is gekoppeld aan een bankrekening of creditcard waardoor gebruikers makkelijk geld kunnen overmaken of opnemen van en naar de PayPal rekening. Het laagdrempelig gebruik maakt het ook geliefd bij veel consumenten en bedrijven. Zo zijn er al 255 miljoen consumenten die het gebruiken en maar liefst 22 bedrijven met een PayPal rekening.
Technische analyse aandeel PayPal

De sterke prestaties van het aandeel PayPal werden al even eerder benoemd. In onderstaande grafiek is het koersverloop van het afgelopen jaar uitgetekend. Sinds het najaar van 2018 is er een duidelijke stijgende trend te zien. Dit noemt men ook wel een trendkanaal wanneer de koersen netjes binnen een diagonale steun en weerstand blijft. Hierbij is de rode diagonale lijn een duidelijke weerstand en de groene diagonale lijnen zijn hierin de steunen. Pas bij het zakken door de diagonale groene doorgetrokken lijn moeten beleggers voorzichtiger worden. Mocht de koers van het aandeel PayPal door de rode weerstandslijn gaan dan kan er een versnelling van de koerswinst volgen. Tot die tijd blijft het aannemelijk dat de koers blijft bewegen in het trendkanaal.

Aandeel PayPal blijft records breken maar beleggers valt het niet op
Koersgrafiek aandeel PayPal

Analisten over het aandeel PayPal

De positieve trend van de koers van het aandeel PayPal is ook terug te zien bij de analisten die het bedrijf volgen. Van de 32 bekende adviezen geven er 26 een strong buy en 6 een hold advies. Al heel wat kwartalen op rij wist het bedrijf met beter dan verwachtte resultaten te verrassen. Hier schuilt ook een gevaar want analisten gaan dus ook meer verwachten voor de komende kwartalen. Hier loopt de koers op vooruit en bij het niet halen van deze verwachtingen kan dit voor teleurstelling zorgen. De verwachtingen en de uiteindelijke winst per aandeel over de laatste 4 kwartalen is in onderstaande tabel aangegeven. Zoals u kunt zien waren de meest recente resultaten ver boven verwachting.

Kwartaal tot Winst per aandeel Verwachting % Verrassing
Maart 2019 $0,58 $0,47 23,4%
December 2018 $0,53 $0,52 1,92%
September 2018 $0,42 $0,39 7,69%
Juni 2018 $0,44 $0,41 7,32%

De verwachtingen voor de winst per aandeel voor de komende jaren zijn positief te noemen. Van de 14 analisten die een verwachting voor heel 2019 durfden uit te spreken is er een gemiddelde voorspelling van de winst per aandeel van $2,24. Na de laatste resultaten waren er maar liefst 10 van de 14 analisten die hun verwachtingen naar boven hebben aangepast. Voor 2020 is er een verwachting van een winst per aandeel van $2,72 gevolgd door $3,46 voor 2021.

Meer informatie over het aandeel op het PayPal forum.

Kopafbeelding: Shutterstock

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)