Uw advertentie hier?


Technische analyse software van ProRealTime (review)

technische analyse software

Dat technische analyse zijn plek bij beleggers al heeft bewezen (al dan niet door self fulfilling prophecy) is duidelijk maar hoe kan een belegger dit toepassen? Dit is eenvoudig met de technische analyse software van ProRealTime. Via ProRealTime kan ook gehandeld worden maar dat onderdeel komt in dit artikel niet aan bod. De kracht van de technische analyse software zit in een aantal onderdelen. Zo is er een enorm aanbod van onderliggende waarden, zijn er tal van toe te passen analyses en geeft de software veel mogelijkheden om zelf grafieken vorm te geven. Kortom de mogelijkheden zijn bijna eindeloos en teveel om allemaal aan bod te laren komen in deze review.

Gratis en een betaalde versie

Wie gebruik wilt maken van de technische analyse software van ProRealTime heeft twee mogelijkheden, een gratis of een betaalde versie. De gratis versie is ook wel de end-of-day versie. Hiermee kunnen analyses worden gemaakt op basis van slotkoersen. Dit zal voor de meeste beleggers voldoende mogelijkheden geven. De betaalde versie werkt met realtime koersen, zo kunnen actieve traders gedurende de dag analyses uitvoeren en er naar handelen.

ADVERTENTIE - LEES HIERONDER VERDER
Groot aanbod van onderliggende waarden

Voor elk type belegger is er voldoende keuze uit de onderliggende waarden waarop een technische analyse uitgevoerd kan worden. Natuurlijk zijn alle grote bekende namen op de beurs op het scherm te krijgen maar dit gaat zelfs door tot aandelen op de fixing markt zoals Miko en Payton Planar. Het blijft niet alleen bij aandelen uit westerse landen want het aanbod is wereldwijd. Vanzelfsprekend blijft het niet bij alleen aandelen, indexen, grondstoffen, edelmetalen en tal van valutaparen zijn ook op te vragen.

Wanneer men verschillende aandelen met noteringen op verschillende beurzen met elkaar wilt vergelijken dan is dit ook mogelijk. Dit kan interessant zijn om bijvoorbeeld aandelen uit dezelfde sector met elkaar te vergelijken op basis van een gekozen periode. Onderstaand voorbeeld vergelijkt de koersen van de aandelen AB Inbev, Carlsberg en Heineken over de laatste 5 jaar. De grafieken zijn naar eigen wens aan te passen, van kleur tot type grafiek. In dit voorbeeld zijn de grafieken uitgezet met een lijngrafiek. De veelgebruikte candlestick grafiek is ook toe te passen net als punten, histogrammen, Heikin Ashi, bar chart en nog veel meer types.

Mogelijkheden van de technische analyse software
Mogelijkheden van de technische analyse software

Technische analyse software met ongekend veel mogelijkheden

Natuurlijk is het vergelijken van verschillende koersen over een bepaalde periode niet zo interessant als de technische analyse van een bepaald aandeel. Zelf lijnen trekken is niet nodig want de slimme software laat zelf weerstanden en steunen zien. Deze kunnen in dezelfde grafiek worden aangevuld met indicatoren zoals volumes, RSI, moving averages, bollinger bands, MACD, etc. Het aantal verschillende indicatoren is teveel om op te sommen. Daarbij komt nog eens dat vrijwel elke indicator afgestemd kan worden naar wens wanneer de standaard instellingen onvoldoende zouden zijn.

Naast de mogelijkheden van de lijnen in de grafieken en de indicatoren zijn er ook veel mogelijkheden om de grafiek uit te zetten op tijdframe. De gratis versie is ‘beperkt’ tot het uitzetten van grafieken op dagen, weken, maanden, kwartalen en jaren. Dit kan bij veel onderliggende waarden tot tientallen jaren terug, al is natuurlijk de vraag hoe relevant dat is. Wie een daytrader is en de betaalde versie gebruikt krijgt nog meer mogelijkheden om grafieken uit te zetten. Buiten de mogelijkheden van de gratis versie kunnen ook kleinere tijdframes worden gebruikt. Dit gaat van het aantal gewenste secondes tot het aantal gewenste uren.

Een voorbeeld van een technische analyse met diverse indicatoren en automatisch gegenereerde steunen en weerstanden staat hieronder. De onderliggende waarde is de S&P500 uitgezet als daggrafiek met candelstick als grafiektype. De groene lijnen geven de steunen aan en de rode lijnen geven de weerstanden aan, deze worden beiden door de software aangegeven. De toegevoegde indicatoren zijn het 200 daags gemiddelde met de blauwe lijn. Onder de grafiek is de RSI indicator toegevoegd maar deze kan ook in de bovenste grafiek worden toegevoegd. Voor een duidelijker beeld kunnen indicatoren dus ook apart worden weergegeven.

Technische analyse voor de S&P500
Technische analyse voor de S&P500

Van start gaan

Wie van start wil gaan met de technische analyse software van ProRealTime kan binnen enkele minuten al grafieken maken. Bezoek de website en maak een keuze tussen het gratis account met end of day data of neem een proefaccount voor realtime data. Voor de gratis versie is het ook noodzakelijk om een account aan te maken omdat de software keuzes, aanpassingen, grafieken, etc. voor u opslaat. Opent u een volgende keer weer de software dan kunt u verder met eerdere analyses. Het installeren duurt enkele minuten maar met het uitzoeken van de verschillende mogelijkheden en diverse onderliggende waarden kunt u zeker weken bezig zijn.

Lees meer op het forum over deze software

Kopafbeelding: Shutterstock

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.