Beursfavorieten verslaan de BEL20 en AEX, AB Inbev is koploper

beursfavorieten aandelen BEL20 AEX

Inmiddels is er weer een maand voorbij en de 5 beursfavorieten die de bezoekers van Beursig.com voor 2019 selecteerden verslaan nog steeds de indexen. Hiermee worden de sterke prestaties tot en met april een vervolg gegeven. In december 2018 mochten de bezoekers door middel van een poll de beste aandelen voor 2019 selecteren. Dit werd een mooie combinatie van aandelen met een notering in de BEL20 en AEX:  AB Inbev, Galapagos, ArgenX, Royal Dutch Shell en Ahold Delhaize. Opvallend genoeg zijn het vooral de BEL20 aandelen die de 5 beursfavorieten vleugels geven. AB Inbev en ArgenX staan op nummer 1 en 2, gevolgd door Galapagos dat een dubbele notering heeft in zowel de BEL20 als AEX. AEX aandelen Royal Dutch Shell en Ahold Delhaize zijn defensiever dan de biotechs maar hebben moeite om de anderen bij te houden.

Beursfavorieten verslaan BEL20 en AEX
Beursfavorieten verslaan BEL20 en AEX

Legenda bij de grafiek: BEL20, AEX, AB Inbev, Galapagos, ArgenX, Royal Dutch Shell en Ahold Delhaize.

Beursfavorieten 2019

Bovenstaande grafiek met de beursfavorieten, BEL20 en AEX laat het koersverloop tot en met de slotkoersen op 2 mei zien. Ahold Delhaize wist nog net een plus te behouden sinds begin dit jaar. Royal Dutch Shell volgt sinds begin dit jaar de indexen op de voet en de biotechs en Belgische bierbrouwer presteren veel sterker dan de indexen. Vooral de sterke prestatie van AB Inbev (oranje grafiek) valt op met maar liefst 36,5 procent winst. De beursfavorieten voor 2019 behaalden in de eerste vier maanden van 2019 onderstaande rendementen:

De indexen stegen met respectievelijk 14,6 procent voor de BEL20 en 16,1 procent voor de AEX.

ADVERTENTIE - LEES HIERONDER VERDER
Nieuws over de beursfavorieten

AB Inbev (+36,5 procent)

Agendapunt in mei: resultaten eerste kwartaal 2019 op 7 mei.

ArgenX (+27,7 procent)

Agendapunt in mei: resultaten eerste kwartaal 2019 op 9 mei.

Galapagos (+25,5 procent)

Agendapunt in juli: halfjaarlijkse resultaten op 25 juli.

Royal Dutch Shell (+13,1 procent)

Agendapunt in augustus: halfjaarlijkse resultaten op 1 augustus.

Ahold Delhaize (+0,7 procent)

Agendapunt in mei: resultaten eerste kwartaal 2019 op 8 mei.

Volg uw favoriete aandelen op het beursforum

Kopafbeelding: Shutterstock

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)


Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.