Voordelig online beleggen bij Mexem, informatie en kostenvergelijking

beleggen bij online broker Mexem tarieven

De broker Mexem is nog relatief onbekend in België en Nederland nadat zij in 2018 actief werden in deze landen. Toch is het een internationale broker die al tientallen jaren actief is. De zeer aantrekkelijke transactiekosten en het uitgebreide handelsplatform kunnen redenen zijn om te gaan beleggen bij Mexem. Wat betreft de tarieven past het zeker tussen brokers als DEGIRO en Lynx.

Beleggen bij Mexem

Een rekening openen bij Mexem is kosteloos en daarnaast zijn er geen extra of verborgen kosten. Zo worden er geen kosten in rekening gebracht voor software, technologie, rapportages of het gebruik van het platform. Er zijn geen onaangename verrassingen voor u als klant. In combinatie met de lage tarieven kunt u zo uw rendement optimaal maken.

Er is een ruim aanbod om te handelen in onder meer aandelen, ETF’s/trackers, valuta, grondstoffen zoals edelmetalen, opties, futures en obligaties. Er is ook een groot aanbod van beurzen waar u toegang tot krijgt. Van de bijna 130 zijn dit een aantal vooraanstaande beurzen: België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk maar natuurlijk ook de VS, Canada, Japan en Hong Kong.

Wie bij Mexem een beleggingsrekening opent krijgt ook een eigen relatiemanager als persoonlijke service. Tijdens de handelstijden in Europa en Amerika is deze beschikbaar. Zo kunnen zij assistentie verlenen bij het gebruik van de tools en de technische instrumenten. Zo kunt u betere keuzes maken bij het gebruik van het platform.

Handelsplatform

Het handelsplatform van Mexem is door het vakblad Barron’s al ruim 10 jaar bekroond tot de beste beleggingssoftware. Het platform is niet alleen compleet maar vooral ook veilig. Mexem gebruikt het platform van het Amerikaanse Interactive Brokers. Naast Mexem maken onder meer Lynx en TradersOnly ook gebruik van dit platform. De ondersteuning en klantenservice is wel direct met Mexem geregeld.

Het platform is ontwikkeld door en voor beleggers, zowel de traders en lange termijn beleggers kunnen hiervan gebruik maken. Transacties uitvoeren gaat makkelijk en er is altijd een actueel overzicht van alle beleggingen. Voor de transacties zijn er talloze opties om uw orders uit te kunnen voeren, van bestensorders tot stoplossorders. Diverse tools maken het handelen ook makkelijker en hierbij kunt u denken aan onder meer technische analysesoftware. Vanzelfsprekend is het handelen mogelijk op pc, tablet en/of een smartphone.

Veiligheid

Mexem staat onder toezicht van het CySEC dat de vergelijkbaar is met de FSMA in België en de AFM in Nederland. Mexem is aangemeld bij de AFM en staat bekend in het register van de FSMA. Mexem wordt ook gereguleerd door de Amerikaanse beurswaakhond SEC en door het FINRA en NFC. Het platform zelf staat op hun beurt weer onder toezicht van de SEC omdat Interactive Brokers daar de hoofdvestiging heeft.

Mexem heeft de rekeningen van haar rekeninghouders laten verzekeren bij de SIPC tot een waarde van 500.000 Amerikaanse dollar. Aanvullend is er een verzekering bij Lloyd’s of London welke zorgt voor een additionele 29,5 miljoen Amerikaanse dollar inclusief 900.000 Amerikaanse dollar in cash.

Mexem hanteert het afzonderlijk bewaren van de aandelen en andere effecten van rekeninghouders op een aparte rekening. Hierdoor kunnen de aandelen en effecten niet worden aangesproken bij een eventueel faillissement van Mexem of diens platform Interactive Brokers. Dit is conform Amerikaanse en Europese regelgeving waaraan ook andere brokers in België en Nederland aan moeten voldoen.

Informatiepakket aanvragen

Samengevat:

  • Veilig beleggen en de veiligheid van uw aandelen en andere effecten hebben de hoogste prioriteit
  • Uw posities in uw portefeuille zijn extra verzekerd tot wel 30.000.000 Amerikaanse dollar
  • De beleggersrekening is gewaarborgd door de SIPC tot 500.000 Amerikaanse dollar
  • Mexem voldoet aan Europese en Amerikaanse regulering
  • Uw geld wordt veilig bewaard op een andere rekening dan die van de broker
  • Uw kapitaal wordt alleen gestort bij gerenommeerde banken

Mexem heeft lage transactiekosten

Natuurlijk zijn de tarieven die een broker hanteert niet onbelangrijk. Deze zijn bij Mexem zeker concurrerend in vergelijking met brokers zoals DEGIRO en LYNX en laat staan de dure grootbanken. Met de tarieven behoren ze zeker tot de goedkoopste brokers op dit moment. Onderstaand overzicht geeft tarieven aan voor een aantal beleggingsproducten.

Voordelig online beleggen bij Mexem, informatie en kostenvergelijking
Vergelijking kosten Belgische brokers per april 2019 (vergelijking kosten bij Nederlanders brokers zie hier)

Naast de zeer lage tarieven zijn er natuurlijk ook onderdelen van de service die gratis zijn maar bij andere brokers vaak voor onaangename kosten kunnen zorgen. Telefonische orders zijn gratis, er zijn geen bewaarlonen en verwerkingskosten voor dividenduitkeringen. Aansluitkosten voor bepaalde diensten zijn er ook niet waardoor het één van de goedkoopste brokers is.

Bent u overtuigd of wilt u meer informatie van de broker die aan zijn beleggers denkt? Via onderstaand formulier kunt u vrijblijvend en natuurlijk gratis meer informatie ontvangen.

Woont in: BelgiëNederland
Geslacht: ManVrouw

Anti-spam vraag: Welk getal is even, 3 of 8?

Uw gegevens correct ingevuld?

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)


Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.