Galapagos voor het eerst meest favoriete aandeel in de AEX

aandeel Galapagos logo

Galapagos is voor het eerst het favoriete aandeel onder BinckBank beleggers. Dit bleek uit de maandelijkse Beleggersbarometer van Binck. Daarnaast bleek ook dat particuliere beleggers in april minder positief zijn over het beurssentiment. De AEX steeg dan wel in maart met 2 procent de Beleggersbarometer daalde licht van +4,4 naar +4,2. De schaal in de Beleggersbarometer loopt van -10 tot +10 waarbij een positief sentiment boven de 0 ligt en een negatief sentiment onder de 0. Hiermee kwam er ook een eind aan de opgaande lijn van het beleggersvertrouwen dat sinds december was ingezet.

Beleggersvertrouwen
Beleggersvertrouwen

Galapagos favoriete aandeel

Dat Galapagos voor het eerst het favoriete aandeel is binnen de AEX en AMX aandelen is niet erg verwonderlijk. Recent verraste het bedrijf beleggers met positieve resultaten en inmiddels werd al enkele keren een nieuwe recordkoers bereikt. Galapagos is verreweg het meest favoriete aandeel met 14,2 procent van de stemmen, gevolgd door ASML met 9,2 procent van de stemmen. De top is compleet gemaakt met BAM en ING (7,7 procent) en ABN Amro (5,7 procent). Bij de nominaties om juist te verkopen staat Air France KLM met 11,3 procent bovenaan. Opvallend genoeg staat ING ook op de nominatie om te verkopen terwijl het ook in de top 5 van favoriete aandelen staat. Altice, Aegon en Adyen maken de top 5 van minst geliefde AEX en AMX aandelen compleet.

Beleggersbarometer favoriete aandeel
Beleggersbarometer favoriete en minst favoriete aandeel

Favoriete sectoren

De medisch-farmaceutische sector staat nog steeds bovenaan bij de favoriete sectoren net als in maart. Op de tweede positie staat de technologie sector, als derde vinden wij de olie en gas sector terug en de top vijf is compleet gemaakt met financiële bedrijven en consumptiegoederen. Zie ook onderstaande diagram voor een overzicht van de favoriete sectoren in april en maart.

Volg de beurs op het beursforum >

 

Beleggersbarometer favoriete sectoren
Beleggersbarometer favoriete sectoren

Direct het laatste beursnieuws: