Favoriete aandelen voor 2019 stijgen ruim 21 procent in eerste kwartaal

favoriete aandelen voor 2019

De favoriete aandelen voor 2019 presteren uitzonderlijk goed en weten de Belgische en Nederlandse sterindexen voorlopig makkelijk te verslaan. Met behulp van een poll konden bezoekers op Beursig.com de beste aandelen voor 2019 selecteren. De selectie uit aandelen uit de BEL20 en AEX leverde een mooi rijtje op van ArgenX, AB InBev, Ahold Delhaize, Galapagos en Royal Dutch Shell. Vanaf de eerste handelsweek in het jaar lieten de favoriete aandelen voor 2019 de BEL20 en AEX achter zich. Inmiddels hebben 3 van de 5 aandelen ook al een stijging van meer dan 25 procent behaald. Onderstaande grafiek laat de 5 aandelen en de BEL20 en AEX sinds begin dit jaar zien. De grafiek is op basis van de slotkoersen op 29 maart gemaakt.

Favoriete aandelen en de BEL20 en AEX per 29 maart 2019
Favoriete aandelen en de BEL20 en AEX per 29 maart 2019

Legenda bij de grafiek: BEL20, AEX, AB Inbev, Galapagos, ArgenX, Royal Dutch Shell en Ahold Delhaize.

Favoriete aandelen voor 2019

Hoewel de aandelen Ahold Delhaize en Royal Dutch Shell iets achterblijven op de BEL20 en AEX zijn er 3 aandelen die het gemiddelde flink ophalen. Galapagos, AB Inbev en Argen-X hebben in het eerste kwartaal al winsten behaald die net onder de 30 procent liggen. De absolute uitblinker in maart was Galapagos dat positieve resultaten voor een reumamedicijn bekendmaakte. Gemiddeld stegen de favoriete aandelen voor 2019 met 21,2 procent tegen 12,8 procent voor de BEL20 en 12,5 procent voor de AEX. De favoriete aandelen voor 2019 behaalden in het eerste kwartaal onderstaande rendementen:

  • AB Inbev +29,6 procent
  • Argen-X +29,1 procent
  • Galapagos +29,0 procent
  • Royal Dutch Shell +10,7 procent
  • Ahold Delhaize +7,5 procent

Beleggen met zeer lage tarieven?
Goedkoopste in België, scherp in Nederland

Nieuws over de favoriete aandelen voor 2019

Een overzicht van de belangrijkste headlines voor de favoriete aandelen voor 2019:

AB Inbev (+29,6 procent)

Agendapunt in april: algemene aandeelhoudersvergadering op 24 april.

ArgenX (+29,1 procent)

Agendapunt in mei: resultaten eerste kwartaal 2019 op 9 mei.

Galapagos (+29,0 procent)

Agendapunt in april: resultaten eerste kwartaal 2019 op 25 april.

Royal Dutch Shell (+10,7 procent)

Shell onderzoekt of het bedrijf kan uitbreiden in de Permian Basin in Amerika. Daarnaast maakte het bekend dat het vorig jaar overgenomen First Utility een naamswijziging krijgt naar Shell Energy. Klanten van Shell Energy krijgen energielevering die alleen afkomstig is van hernieuwbare energiebronnen.

Agendapunt in mei: resultaten eerste kwartaal 2019 op 2 mei.

Ahold Delhaize (+7,5 procent)

Agendapunt in april: algemene aandeelhoudersvergadering op 10 april.

Volg uw favoriete aandelen op het beursforum

Kopafbeelding: Shutterstock


Direct het laatste beursnieuws: