Aurora Cannabis koers dichtbij all-time high + technische analyse

aandeel Aurora Cannabis koers

Cannabis aandelen zijn al een tijd erg populair bij vooral jongere beleggers en dat is ook te zien aan de Aurora Cannabis koers. Het Canadese bedrijf is één van de grootste cannabis producenten ter wereld. Het bedrijf is een erkende producent van medische marihuana. De verkoop gaat via dochterondernemingen. De hoofdvestiging ligt in Vancouver, Canada en er zijn verschillende productielocaties. Het merendeel ligt vanzelfsprekend in Canada maar er zijn ook twee productiefaciliteiten in Denemarken.

Niet alleen de Aurora Cannabis koers laat een stormachtige ontwikkeling zien maar ook de groei in omzet neemt snel toe. Momenteel heeft de wietproducent ongeveer 75.000 vierkante meter vloeroppervlak om wiet te kunnen telen. De sterke groei komt ook uit overnames zoals die van de vroegere concurrent MedReLeaf.

Voor de belegger die interesse heeft om het aandeel Aurora Cannabis te kopen is het handig om te weten dat de aandelen verschillende noteringen hebben. De aandelen zijn te koop op de Canadese beurs, Amerikaanse beurs en de beurs in Frankfurt. Let op, elke notering heeft ook een notering in de valuta van het betreffende land.

Canada het walhalla voor wiet aandelen

De basis van de sterke groei ligt eigenlijk in de wet en regelgeving in Canada. Dankzij het toestaan en reguleren van wietteelt sinds 2001 hebben een aantal bedrijven daar al sterk kunnen groeien. Deze bedrijven hebben dus al een voorsprong van jaren op bedrijven die pas sinds kort actief zijn op deze markt. Zo zijn er ook Amerikaanse wietproducenten maar deze zijn pas sinds ongeveer 2 jaar actief dankzij regulering.

De Canadese regering heeft de wietteelt gereguleerd omdat Canada het voortouw wil nemen op het gebied van productie en verkoop van (medicinale) marihuana. Door een leidende rol hoopt Canada ook dat er een groei van werkgelegenheid in deze sector komt en natuurlijk ook inkomsten uit onder meer belastingen toenemen. In 2021 zou de binnenlandse verkoop van wiet in Canada al ruim 3 miljard moeten opleveren. Dit is nog exclusief export naar landen zoals Duitsland.

ADVERTENTIE - LEES HIERONDER VERDER
Export naar en een toename van productie in Amerikaanse staten zal ook toenemen. Steeds meer staten legaliseren het recreatief en medisch gebruik van wiet wat weer een positieve ontwikkeling is voor wiet aandelen. Het merendeel van de Amerikaanse staten staat vooralsnog het medisch gebruik toe. Door de soms wat conservatieve houding is recreatief gebruik nog niet in veel staten toegestaan. De cannabismarkt in de Verenigde Staten is in ieder geval ook interessant. Onderzoeksbureau ArcView Group becijferde al dat de cannabismarkt in 2018 met 30 procent groeide ten opzichte van 2017 naar een omvang van 6,7 miljard dollar.

Aurora Cannabis koers

Onderstaande grafiek laat het verloop van de Aurora Cannabis koers zien met de notering op de Amerikaanse beurs. Het zal al snel opvallen dat het koersverloop erg volatiel is. Al regelmatig is de koers in korte tijd verdubbeld of zelfs gehalveerd. Vanwege de hoge volatiliteit is het dan ook aan te raden om niet alleen uw huiswerk goed te doen maar ook uw investering te beperken. Het koersverloop sinds begin 2018 laat een aantal opvallende patronen zien die tot uiting komen met een technische analyse.

Technische analyse Aurora Cannabis koers
Technische analyse Aurora Cannabis koers

Allereerst kijken wij naar de horizontale steunen en weerstanden. Twee horizontale steunen vallen op vanwege de dikke groene lijnen. Er ligt een horizontale lange termijn steun op $7,87 en de laagste koers in het afgelopen jaar geeft een horizontale lange termijn steun op $4,10. Qua weerstand ligt er op $10,46 een middellange termijn weerstand. Een sterkere weerstand ligt er net onder de $12,00. Deze is gevormd op basis van een aantal toppen in de laatste 1,5 jaar. Sinds eind 2018 zit de koers in een stijgend trendkanaal en dit is aangegeven met de gele zone. Enkele dagen geleden werd de bovenkant van dit trendkanaal getest en de Aurora Cannabis koers is nog in de stijgende trend.

Kopafbeelding: Shutterstock

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)


Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.