Pharming koers staat op uitbreken, welke richting + poll

aandeel Pharming koers logo

Het aandeel Pharming kan op veel interesse rekenen van met name beleggers uit Nederland maar ook veel Belgische beleggers hebben het aandeel in portefeuille. 2018 was een jaar met veel uitersten, zo ging de koers tot een maximum van 1,624 euro maar bereikte ook een dieptepunt van 0,64 euro. Een verschil van maar liefst 1 euro bracht het aandeel uiteindelijk weer naar pennystock-niveau. De komende weken kunnen wel eens spannend worden voor de Pharming aandeelhouders, de Pharming koers lijkt namelijk dichtbij een uitbraak.

Technische analyse Pharming koers

Er lijkt in de komende weken een sterke uitbraak te komen van de Pharming koers. De richting lijkt op dit moment vooral afhankelijk van het sentiment omdat 7 maart pas de jaarcijfers over 2018 naar buiten komen. Tot die tijd is er waarschijnlijk geen richtinggevend nieuws te verwachten. Om toch wat houvast te kunnen krijgen kan men technische analyse toepassen op het verloop van de Pharming koers.

De koers beweegt al bijna een half jaar binnen een ‘driehoek’. Dit is een patroon dat kan ontstaan door een lijn over belangrijke toppen en bodems te trekken, zoals u kunt zien in onderstaande grafiek. De rode doorgetrokken lijn geeft de diagonale lange termijn weerstand aan. De horizontale doorgetrokken groene lijn is de horizontale lange termijn steun. Aangezien het einde van de driehoek snel dichtbij komt kan er ook een uitbraak worden verwacht. Recent kwam de Pharming koers al enkele keren tegen de weerstand in een poging deze te doorbreken. In de komende weken zal er waarschijnlijk een uitbraak volgen maar de richting lijkt tot 7 maart vooral door sentiment bepaald te kunnen worden. De dag dat de jaarcijfers over 2018 komen is gemarkeerd in de grafiek.

Technische analyse Pharming koers 8 februari 2019 (daggrafiek)
Technische analyse Pharming koers, daggrafiek

Wanneer er een positieve uitbraak komt dan ligt de weg open naar de weerstand nabij 1 euro. Bij een negatieve uitbraak ligt de weg naar de steun rond 0,60 euro open. In zowel de daggrafiek hierboven als de weekgrafiek hieronder is de driehoek aangegeven. Een dalende driehoek is een teken dat verkopers de overhand hebben maar dit hoeft niet een verdere daling van de koers aan te geven. Een driehoek kan een omkeerpatroon zijn met een sterke reactie. De kans lijkt klein dat de uitbraak uit de driehoek pas op 7 maart gaat plaatsvinden. De jaarcijfers kunnen de reactie wel versterken.

Technische analyse Pharming koers 8 februari 2019 (weekgrafiek)
Technische analyse Pharming koers, weekgrafiek

Verwachting in de komende maanden

Op de website van Pharming staan een aantal agendapunten waar beleggers naar uit kunnen kijken, hieronder is een overzicht tot en met de 1e kwartaalcijfers over 2019. Met name de publicatie van cijfers lijken de grootste triggers te zijn voor het verdere verloop van de Pharming koers.

  • 22-25 februari – AAAAI Annual Meeting, San Francisco (VS)
  • 7 maart – Pharming publicatie jaarcijfers 2018 om 7:00 CET
  • 17-19 maart – 31st Annual ROTH Conference in California (VS)
  • 25-27 maart – Annual Bio-Europe Spring in Wenen (Oostenrijk)
  • 28 maart – publicatie jaarcijfers 2018 (rapportage) 2018
  • 16 mei – Pharming 1e kwartaalcijfers 2019 om 7:00 CET

Beleggen met zeer lage tarieven?
Goedkoopste in België, scherp in Nederland

Wat verwacht de aandeelhouder?

Eind 2017 werd op een poll met de verwachtingen over 2018 massaal gestemd. Van de ruim 1.000 stemmen ging 1 op de 3 naar een koers van boven de 3,00 euro in 2018. Dit bleek achteraf gezien veel te optimistisch. 16 procent van de stemmen ging naar een top tussen 2,50 tot 3,00 euro, 23 procent ging uit van een top tussen 2,00 en 2,50 euro. Maar liefst 72 procent van de stemmen was te positief ingeschat.

Ook voor 2019 kan er nu gestemd worden met behulp van de poll hieronder. Wilt u meer lezen over Pharming of zelf informatie delen dan kan dat op het Pharming forum. Volg op het forum ook updates van de technische analyses.

Wat verwacht u dat de Pharming koers in 2019 zal doen?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...Beter Beleggen?
Krijg eenmaal per week inspiratie over aandelen,
technische analyse, ETF's, edelmetalen, grondstoffen, etc.
Ruim 5.200 beleggers gingen u voor