Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.

Favoriete aandelen presteren in januari bovenmaats

aandelentips voor 2019 favoriete aandelen AEX BEL20

De 5 aandelen die door de bezoekers van Beursig.com zijn gekozen als beste aandelen voor 2019 presteerden in januari bovenmaats. De 5 aandelen konden worden gekozen uit de AEX en BEL20. De indexen stegen in 6,7 procent en 7,6 procent, de 5 favoriete aandelen stegen gemiddeld met 9,1 procent. Absolute uitblinker was AB InBev dat 15,4 procent steeg na een forse daling in 2018. De winst van Galapagos was met 11,5 procent ook in de dubbele cijfers, gevolgd door ArgenX met 8,6 procent. De ‘hekkensluiters’ waren Royal Dutch Shell en Ahold Delhaize met stijgingen van 5,5 en 4,3 procent. In onderstaande grafiek zijn de 5 aandelen uitgezet tegen de AEX en BEL20, deze grafiek is op basis van de slotkoersen op 1 februari.

Favoriete aandelen 2019
Favoriete aandelen 2019 vs. AEX en BEL20

Legenda bij de grafiek: BEL20, AEX, AB Inbev, Galapagos, ArgenX, Royal Dutch Shell en Ahold Delhaize.

Favoriete aandelen

Wilt u in een snel overzicht zien welk nieuws er speelde bij de 5 favoriete aandelen van de bezoekers van Beursig.com? Neem dan onderstaande headlines door en zie ook direct welke belangrijke agendapunten er zijn in de nieuwe beursmaand.
AB Inbev (+15,4 procent)

AB Inbev viel vooral op in het nieuws dat het bedrijf overweegt om een beursgang te plannen voor het Aziatische onderdeel van het bedrijf. Met een miljarden opbrengst zouden de forse schulden gereduceerd kunnen worden.

Agendapunt in februari: publicatie jaarcijfers over 2018 op 28 februari.

Galapagos (+11,5 procent)

In januari was er een nieuwsstroom bij Galapagos. Zo was er onder meer nieuws over een samenwerking tussen Galapagos en Fibrocor onder meer voor onderzoek naar longfibrose. Daarnaast waren er aankondigingen over uitbreiding van het klinische fibrose-programma met het molecuul GLPG1690 en de lancering van een fase 1 studie voor GLPF3312.

Agendapunt in februari: publicatie jaarcijfers over 2018 op 21 februari.

ArgenX (+8,6 procent)

Net als Galapagos wist ArgenX te profiteren van een rally van biotechaandelen. Daarnaast kwam de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley met een rapport waarin werd aangegeven dat het aandeel een stijgingspotentieel van 30 procent heeft. Er werd een ook een koersdoel van 123 euro gegeven.

Agendapunt in februari: publicatie jaarcijfers over 2018 op 28 februari.

Royal Dutch Shell (+5,5 procent)

Shell presenteerde op 31 januari een fors hogere winst over 2018 en dit kwam door hogere prijzen voor olie en gas. Topman van Beurden noemde het een zeer sterke financiële prestatie.

Agendapunt in februari: notering ex-dividend op 14 februari.

Ahold Delhaize (+4,3 procent)

Ahold Delhaize kwam met het nieuws dat het inkoopprogramma van aandelen ter waarde van 1 miljard euro is gestart. Met King Kullen Grocery werd er in de VS een overname aangekondigd. Verder werd bekendgemaakt dat het bedrijf in België gaat uitbreiden en als test warme maaltijden gaat bezorgen in de regio Amsterdam.

Agendapunt in februari: publicatie jaarcijfers over 2018 op 27 februari.

Volg uw favoriete aandelen op het beursforum