Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.

Technische analyse Galapagos, Mithra en ArgenX, vliegende start biotech

technische analyse Galapagos

In de eerste beursweek van het jaar ging de aandacht vooral uit naar de biotechaandelen. Door een toename van risico aversie bij beleggers in het afgelopen halfjaar nam de animo voor biotechaandelen af. Doorgaans hebben biotechaandelen een hoge bèta en bij een dalende beurs zullen deze aandelen dan ook meer dalen dan de indexen. De bèta is een waarde die aangeeft hoe volatiel een aandeel is, een bèta van 1 geeft aan dat een aandeel even volatiel is dan de index waar het in noteert. Een bèta van lager dan 1 geeft aan dat het aandeel minder beweegt dan de index. Een bèta hoger dan 1 geeft aan dat het volatieler is dan de index. Wanneer risico aversie afneemt en de beurzen stijgen zijn het dan juist wel weer gewilde aandelen. In dit artikel lichten wij 3 biotechaandelen uit die niet alleen populair zijn bij beleggers maar ook met een vliegende start het nieuwe jaar begonnen. De volgorde van de technische analyse Galapagos, Mithra en ArgenX is willekeurig gekozen.
Technische analyse Mithra Pharmaceuticals

Mithra sloot de laatste beursdag van de week af met een winst van maar liefst 14 procent. Hiermee kwam de koers in bijna één streep van de diagonale korte termijn steun naar de horizontale middellange termijn weerstand. Deze weerstand is in onderstaande grafiek te zien op circa €23,10. Wanneer het sentiment positief blijft kan de koers verder herstellen naar de volgende horizontale middellange termijn weerstand op €25,90. In de grafiek kunt u ook de overige steunen en weerstanden aflezen.

Volg de ontwikkelingen van het bedrijf en het aandeel op het Mithra forum.

Technische analyse Mithra 4 januari (daggrafiek)
Technische analyse Mithra (daggrafiek)

Technische analyse ArgenX

ArgenX kwam vooral in de spotlights toen het aandeel eind 2017 ruim 200 procent steeg. In 2018 werd tussentijds bijna 100 procent koerswinst geboekt. Het aandeel had een zeer volatiel jaar achter de rug waar koersstijgingen en dalingen van 10 procent of meer per week geen uitzondering waren. Met een slotkoers van €92,70 op vrijdag sloot het aandeel net onder de diagonale lange termijn weerstand. Enkele weken hiervoor noteerde het aandeel nog op de diagonale korte termijn steun, toentertijd op circa €80. Op €85,50 ligt er een horizontale middellange termijn steun. Bij uitblijven van nieuws mogen beleggers verwachten dat het aandeel binnen de gele zone kan blijven bewegen zoals in onderstaande grafiek is aangegeven. Bij een positieve beurs ligt de mogelijke top waarschijnlijk tussen €97 en €102.

Volg de ontwikkelingen van het bedrijf en het aandeel op het ArgenX forum.

Technische analyse ArgenX 4 januari (daggrafiek)
Technische analyse ArgenX (daggrafiek)

Technische analyse Galapagos

Onderstaande grafiek voor technische analyse Galapagos is over een langere tijdspanne genomen dan de voorgaande analyses. Dit is met name gedaan om een deel van het stijgende trendkanaal in beeld te brengen, in de grafiek aangegeven met de blauwe stippellijnen. Dit trendkanaal heeft tot voor kort ruim 3 jaar stand kunnen houden. De koers is hier inmiddels (tijdelijk?) doorheen gezakt en winst hierna steun te vinden op de diagonale lange termijn steun. Dit is de onderste dalende groene lijn in de grafiek. Ook Galapagos had een vliegende start in 2019 en wist te herstellen tot bijna de diagonale (€84,47) en horizontale (€85,10) weerstand. Hierna volgt pas op €97,24 een weerstand van betekenis.

Volg de ontwikkelingen van het bedrijf en het aandeel op het Galapagos forum.

Technische analyse Galapagos 4 januari (daggrafiek)
Technische analyse Galapagos (daggrafiek)

Disclaimer

De aandelen genoemd in dit artikel zijn geen beleggingsadvies in de zin van kopen, houden of verkopen. Plotselinge ontwikkelingen zoals nieuws over studies en testresultaten kunnen bij biotech een sterke invloed op de koers hebben. In dat geval kunnen technische analyses zoals hierboven achterhaald zijn.

Kopafbeelding: Shutterstock