Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Quotes van Warren Buffett; 12 om van te leren en te onthouden


Uw advertentie hier?


Quotes van Warren Buffett; 12 om van te leren en te onthouden

uitspraken en quotes van Warren Buffett

Warren Buffett is waarschijnlijk één van de succesvolste beleggers ooit. Warren Buffett draagt de bijnaam “Het Orakel van Omaha”. In zijn jeugd las hij ooit het boek ‘A 1000 ways to make a 1,000 dollars’.  In het boek worden 1.000 manieren genoemd om geld te verdienen. Hij was al snel gedreven in het verdienen van geld. Hij begon met deur aan deur verkopen en op 11 jarige leeftijd kocht hij hiermee aandelen Cities Service. Enkele jaren later werd Buffett na een intakegesprek geweigerd voor Harvard Business School. Geïnspireerd door Benjamin Graham ging hij vervolgens studeren aan Columbia Business School. Na de studie kwam hij korte tijd in dienst voor de beleggingsmaatschappij van Benjamin Graham. Uiteindelijk richtte hij zijn eigen beleggingsfonds op. Zijn beleggingsfilosofie is geen geheim want de uitspraken en quotes van Warren Buffett zijn alom bekend. Uit de tientallen uitspraken en quotes hebben wij een selectie gemaakt.

15 bekende quotes van Warren Buffett

1 – “Long ago, Sir Isaac Newton gave us three laws of motion, which were the work of genius. But Sir Isaac’s talents didn’t extend to investing: He lost a bundle in the South Sea Bubble, explaining later, “I can calculate the movement of the stars, but not the madness of men.” If he had not been traumatized by this loss, Sir Isaac might well have gone on to discover the Fourth Law of Motion: For investors as a whole, returns decrease as motion increases.”

Meer handelen komt vaak neer op minder rendement. Naarmate het handelen toeneemt drukt dit het uiteindelijke rendement.

2 – “Long ago, Ben Graham taught me that ‘Price is what you pay; value is what you get.’ Whether we’re talking about socks or stocks, I like buying quality merchandise when it is marked down.”

Een misverstand bij veel beleggers is dat ze denken dat de koers en de waarde van een aandeel hetzelfde zijn. De prijs is echter wat men voor een aandeel wil betalen maar de waarde is die men krijgt. Hij gaat dan ook voor kwaliteit die afgeprijsd is.

3 – “It’s far better to buy a wonderful company at a fair price than a fair company at a wonderful price.”

Deels een aanvulling op de voorgaande uitspraak. Bij het kopen van een aandeel komt er meer kijken dan alleen de koers van het aandeel. Zo is de waarde van wat u koopt zelfs belangrijker. Dit is één van de bekende quotes van Warren Buffett.

4 – “You don’t need to be a rocket scientist. Investing is not a game where the guy with the 160 IQ beats the guy with 130 IQ.”

Beleggen is niet een kwestie van intelligentie, iemand met een hoog IQ is nog geen betere belegger dan iemand met een lager IQ. Buffett doelt hier op het gebruiken van kennis en de emoties in bedwang houden, zie ook beleggen en emotie.

5 – “Our approach is very much profiting from lack of change rather than from change. With Wrigley chewing gum, it’s the lack of change that appeals to me. I don’t think it is going to be hurt by the Internet. That’s the kind of business I like.”

Ondernemingen die niet veranderen kunnen goede beleggingen zijn. De aanpak van Buffett profiteert van een gebrek aan verandering in plaats van veel (moeten) veranderen. Een voorbeeld is Wrigley kauwgom, daar is geen verandering nodig. Buffett geeft een simpel voorbeeld, internet zal de verkoop van de kauwgom weinig veranderen of beïnvloeden.

ADVERTENTIE - LEES HIERONDER VERDER
6 – “After all, you only find out who is swimming naked when the tide goes out.”

In goede tijden lijkt elke onderneming een winnaar maar in slechte tijden komen de echte winnaars bovendrijven.

7 – “I have pledged – to you, the rating agencies and myself – to always run Berkshire with more than ample cash. We never want to count on the kindness of strangers in order to meet tomorrow’s obligations. When forced to choose, I will not trade even a night’s sleep for the chance of extra profits.”

Buffett wil altijd voldoende cash voor handen hebben. Niet alleen voor een goede nachtrust maar ook om te kunnen profiteren wanneer er zich koopjes voordoen. Dit is ook waarom cash is king altijd (deels) aan te raden is.

8 – “The best thing that happens to us is when a great company gets into temporary trouble…We want to buy them when they’re on the operating table.”

Als een geweldig bedrijf in problemen komt wil Buffett de aandelen kopen wanneer ze op de operatietafel liggen.

9 – “Over the long term, the stock market news will be good. In the 20th century, the United States endured two world wars and other traumatic and expensive military conflicts; the Depression; a dozen or so recessions and financial panics; oil shocks; a flu epidemic; and the resignation of a disgraced president. Yet the Dow rose from 66 to 11,497.”

Ondanks een waslijst aan economische problemen zijn aandelenbeurzen er altijd bovenop gekomen. Aandelen komen altijd uit een crisis en dat laat beleggen op de lange termijn zien.

10 – “When we own portions of outstanding businesses with outstanding managements, our favorite holding period is forever.”

Wanneer Buffett aandeelhouder is van een geweldig bedrijf met een geweldig management dan is de houdbaarheid van de aandelen voor altijd.

11 – “Investors should remember that excitement and expenses are their enemies. And if they insist on trying to time their participation in equities, they should try to be fearful when others are greedy and greedy only when others are fearful.”

Het laatste deel van bovenstaande quote is misschien wel één van de bekendste quotes van Warren Buffett. Wees angstig wanneer anderen hebberig zijn en wees hebberig wanneer anderen angstig zijn. Timing is moeilijk maar kopen wanneer iedereen in paniek is en verkopen wanneer iedereen hebberig is blijkt vaak goed te zijn.

12 – “Rule No. 1: never lose money; rule No. 2: don’t forget rule No. 1”

Nog één van de bekendere quotes van Warren Buffett. Regel 1, verlies geen geld. Regel 2, vergeet regel 1 niet. Probeer het verliezen van geld te voorkomen. Verliest u 20 procent van uw investering dan moet u daarna 25 procent goedmaken om op hetzelfde bedrag uit te komen.

Meer over aandelen en beurzen op het beursforum

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.