Galapagos koers bereikte record + koersdoelen en technische analyse

aandeel Galapagos logo

De Galapagos koers bereikte op donderdag 13 september een nieuw record. Het biotechbedrijf maakte twee dagen eerder na het slot van de Amerikaanse beurs nieuws bekend van een studie. De studie deed Galapagos samen met partner Gilead Sciences met het middel filgotinib. Dit is een medicijn in ontwikkeling tegen reuma en in de fase 3 studie werden alle doelen succesvol gehaald. De tests werden uitgevoerd op reuma-patiënten die niet of onvoldoende reageren op andere medicatie. Ten opzichte van de groep patiënten die een placebo kregen toegediend boekte filgotinib positieve resultaten. Verder waren er geen bijwerkingen van de potentiële blockbuster.

Galapagos koers naar record

De dagen nadat Galapagos het nieuws over filgotinib bekendmaakte bereikte de Galapagos koers records. Het biotechbedrijf maakte goed gebruik van dit moment door bijna 300 miljoen euro op te halen met een emissie. De toch al goed gevulde kas werd zo verder aangedikt. Meer dan 2,9 miljoen nieuwe aandelen werden in de VS geplaatst tegen een uitgifteprijs van $116,50. Omgerekend naar de huidige dollarkoers is dat ongeveer 100 euro per aandeel.

ADVERTENTIE - LEES HIERONDER VERDER
Technische analyse aandeel Galapagos

Hoewel biotechaandelen bekend staan om hun volatiliteit is er toch een patroon in de Galapagos koers. Sinds eind 2016 beweegt de koers binnen een stijgend trendkanaal zoals aangegeven in de onderstaande grafiek. Binnen dit trendkanaal bleek tot op heden dat de onderzijde een goed moment bleek om te kopen. Vanaf de bovenzijde van dit kanaal daalde de koers telkens. Recentelijk was €97,24 al enkele keren een weerstand gebleken, deze is met de horizontale rode lijn in de grafiek aangegeven. Inmiddels is de koers weer onder deze horizontale lange termijn weerstand gesloten. Pas wanneer de Galapagos koers langere tijd boven deze lijn weet te blijven zal dit een steunlijn kunnen worden. Met de stroom aan positief nieuws zal de kans klein worden dat beleggers nog eens aan de onderzijde van deze stijgende trend kunnen kopen.

Technische analyse Galapagos koers 2018
Technische analyse Galapagos koers

Koersdoelen Galapagos

Buiten de enthousiaste beleggers zijn analisten ook overwegend positief. Sinds de positieve onderzoeksresultaten met filgotinib gaven negen analisten een nieuw advies en/of koersdoel. Dit waren zeven koopadviezen, eenmaal het advies overwogen en eenmaal aanbevolen. Van deze negen analisten waren er zeven met een (nieuw) koersdoel:

  • 13 september – InsingerGilissen – aanbevolen – €130 (was €110)
  • 13 september – JP Morgan Chase – overwogen – €120
  • 12 september – Berenberg – kopen – €112
  • 12 september – Kempen – kopen – €125 (was €115)
  • 12 september – Degroof Petercam – kopen – €125 (was €110)
  • 12 september – KBC Securities – kopen – €113
  • 12 september – Jefferies – kopen – €120

Opvallend is dat enkele analisten met een grote reputatie nog geen advies- of koersdoelwijziging hebben gegeven na de onderzoeksresultaten. Van Morgan Stanley, Goldman Sachs, Citigroup en Credit Suisse is misschien op korte termijn een update te verwachten. Beleggers kunnen nu uitkijken naar de kwartaalcijfers, op 25 oktober verschijnen de resultaten van het derde kwartaal.

Meer nieuws en reacties van beleggers op het Galapagos forum

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)


Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.