Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.

Beleggersvertrouwen stijgt na een korte dip + favoriete aandelen

Beleggersvertrouwen Binck

Het beleggersvertrouwen van Belgische en Nederlandse beleggers is tijdens de zomerperiode gestegen. In juli was er door Binck nog een dip gemeten met hun beleggersbarometer. De tijdelijke dip was toe te wijzen aan oplopende spanningen omtrent handelsconflicten en zorgen over Italië. De barometer voor Nederlandse beleggers kwam in juli uit op 3,0 en dit is inmiddels gestegen naar 4,2. Belgische beleggers zijn met een 3,7 ook positief gestemd. Een waarde boven 0 staat gelijk aan een positieve verwachting voor de beurs. Komt de waarde onder 0 uit dan zijn de vooruitzichten volgens de particuliere beleggers somber. Onderstaande grafiek laat het beleggersvertrouwen over de afgelopen 1,5 jaar zien.

Beleggersvertrouwen Binck beleggersbarometer

Beleggersvertrouwen, sentiment en favoriete sectoren

Binck vroeg hun Nederlandse particuliere beleggers naar de verwachtingen voor de korte termijn. Voor september verwacht men dat de AEX 0,3 procent stijgt. Voor de maanden september tot en met november verwacht men een stijging van 1,1 procent voor de AEX. Beleggers werd ook gevraagd naar de favoriete sectoren om in te beleggen. De technologiesector staat in september met stip op één nadat het in de vorige barometer op de derde plek terug te vinden was. De medisch-pharmaceutische sector staat op de tweede plaats gevolgd door de sector olie en gas. De top vijf is compleet gemaakt met financiële bedrijven en consumptiegoederen.

Favoriete beleggingssectoren
Favoriete beleggingssectoren

Favoriete en minst favoriete Nederlandse aandelen

Wat meer concreet is de vraag welke Nederlandse aandelen het meest en minst favoriet zijn. Beleggers mochten aandelen kiezen uit de AEX en AMX welke ze het liefste zouden willen kopen en verkopen. Bij de aandelen die het meest favoriet zijn om te kopen is er geen uitgesproken favoriet. Bij de aandelen die op de nominatie staan om verkocht te worden staat Air France KLM ver aan kop. Hieronder staan de top 5 favoriete aandelen voor aankoop en de 5 favoriete aandelen voor verkoop.

Vervolg na advertentie
Favoriete aandelen voor aankoop

  1. Boskalis 11,2%
  2. ASR 9,6%
  3. RELX 8,4%
  4. ING 7,5%
  5. DSM 5,6%

Favoriete aandelen voor verkoop

  1. Air France KLM 24,2%
  2. Altice 8,7%
  3. KPN 6,0%
  4. PostNL 5,7%
  5. ABN Amro 5,0%

Bovenstaande uitkomsten van de Binck beursbarometer is hier terug te lezen. De uitkomsten zijn geen beleggingsadviezen of aanbevelingen tot het doen van bepaalde beleggingen. Wilt u meer lezen over uw favoriete aandelen? Bezoek dan het beursforum voor Belgische en Nederlandse beleggers.Broker
Omschrijving
DEGIRO beleggingsfondsenZeer lage tarieven bij DEGIRO. Bespaar tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten.

Info of klant worden >

Lynx beleggen

Zeer lage tarieven, tot 80% goedkoper dan andere brokers. Beste Broker 2018 volgens Beleggersbelangen.

Info of klant worden >