Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.

Beleggen voor beginners, dit helpt u snel en makkelijk op weg

beleggen voor beginners

Er bestaat niet zoiets als de perfecte handleiding voor beleggen voor beginners. Toch zijn er een aantal hulpmiddelen die de moeite waard zijn. Met spaarrentes die historisch laag staan zetten steeds meer mensen de stap naar de beurs. Vaak zijn dit ook mensen die niet financieel onderlegd zijn. De beurs kan voor iedereen uitkomst bieden om toch een redelijk tot goed rendement te behalen op spaargeld.

Opvallend genoeg springen veel beleggers in het diepe zonder zich goed voor te bereiden. Wie bijvoorbeeld een televisie gaat kopen doet eerst goed onderzoek en vergelijkt prijzen. Veel beleggers volgen vaak een hype of het sentiment. Dat kan goed uitpakken maar het gaat vaak wel om veel geld waar voorzichtig mee omgegaan kan worden. Een beetje in uzelf investeren kan dus geen kwaad, dit is vooral uitgedrukt in tijd. Het lezen van boeken en informatie op internet zoals op een beursforum helpt u al snel op weg. Beleggen voor Dummies is een goed hulpmiddel voor beleggen voor beginners. Deze succesreeks lichten wij graag wat verder voor u uit.

Beleggen voor beginners

Kenmerkend voor de Beleggen voor Dummies reeks is dat het begrijpelijk is en niet erg diepgaand is. Dat laatste klinkt misschien als een nadeel als u de eerste stappen op de beurs wilt zetten. Omdat de beurs meer is dan aandelen kopen en verkopen is het goed dat veel onderwerpen oppervlakkig aan bod komen. U leert kennis maken met begrippen, financiële producten en een aantal tips om valkuilen te vermijden.

Stap voor stap kennis opdoen

Het boek trapt af met de stap naar de beurs maar dat bijna iedereen al (indirect) belegger is. Denk bijvoorbeeld aan pensioenfondsen die geld beleggen. Ook komt de schijf van vijf voor beleggers aan bod. Niets om te eten of te drinken maar het zijn de verschillende beleggingscategorieën. Er is al snel een stukje reflectie waarbij u naar uw eigen financiële plaatje moet kijken. Dit is een onderdeel van te maken beslissingen en er komen ook valkuilen voor waarvoor de auteurs willen waarschuwen.

Beleggen en emotie zijn sterk met elkaar verbonden maar u moet leren uw emoties de baas te zijn. Het zijn niet alleen mooie rendementen die u kunt verdienen. Omgaan met tegenslag hoort er ook bij. U moet er ook van bewust zijn dat verlies lijden de keerzijde van de medaille is. Investeert u in uzelf en weet u de risico’s te beperken dan kunt u ook de kans op verlies beperken.

Diversiteit

Hoewel bij beleggen voor beginners al vaak naar aandelen wordt gewezen is diversiteit in het beleggen belangrijker. Daarom worden verschillende beleggingsproducten uitgelegd. Zoals aandelen, beleggingsfondsen, ETF’s, obligaties, opties en hefboomproducten. Niet elk product is even geschikt voor de beginnende belegger, denk aan opties en hefboomproducten.

Naast de beleggingsproducten komen ook interessante onderwerpen aan bod zoals fundamentele analyse en technische analyse. Ook een beleggingsplan maken is een must voor beleggen voor beginners. Dit komt dan ook uitvoerig aan bod. Eén van de laatste paragrafen gaat over een goede broker kiezen. Dit is per belegger verschillend aangezien niet iedereen dezelfde wensen heeft.

Vandaag bestellen is morgen in huis

De vierde editie van Beleggen voor Dummies is Nederlandstalig en telt maar liefst 324 pagina’s. U kunt dit boek zonder bezorgkosten voor €24,99 bestellen  bij Bol.com. Voor 23:59 besteld is morgen in huis, klik op onderstaande afbeelding.Broker
Omschrijving
DEGIRO beleggingsfondsenZeer lage tarieven bij DEGIRO. Bespaar tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten.

Info of klant worden >

Lynx beleggen

Zeer lage tarieven, tot 80% goedkoper dan andere brokers. Beste Broker 2018 volgens Beleggersbelangen.

Info of klant worden >