Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.

Favoriete BEL 20 aandelen voor de tweede jaarhelft van 2018

BEL 20 aandelen

In de eerste helft van het jaar zijn er in de BEL 20 al veel grote uitschieters geweest. Zowel in positieve als negatieve zin vielen een aantal aandelen uit de sterindex op. Beleggers willen graag weten welke aandelen de toppers en floppers van de tweede jaarhelft worden. Ze kregen de kans om te stemmen op de favoriete BEL 20 aandelen en de minst favoriete. Zie ook de uitslagen van de polls in het artikel BEL 20 aandelen, toppers en floppers van de tweede jaarhelft van 2018.

Moeilijk vervolg van het jaar

Volgens zakenbank Goldman Sachs kan het vervolg van het jaar moeilijk worden. Redenen hiervoor zijn toenemende spanningen vanwege handelsspanningen maar ook een toename van rentetarieven. De handelsspanningen lijken te verergeren waarbij vooral naar de VS en China wordt gekeken. Over en weer zijn al importheffingen ingevoerd van tientallen miljarden euro’s. Ook bondgenoten van de VS moeten het inmiddels ontgelden, waaronder EU landen.

De volatiliteit was de voorgaande jaren soms ver te zoeken maar in de eerste jaarhelft van 2018 kwam deze terug. Naast de handelsspanningen verwachten economen ook nog meer renteverhogingen door de Amerikaanse centrale bank. Bedrijven met een zwakke balans zouden dan wel eens uit de gratie kunnen raken. Dit komt omdat zij moeilijker kunnen omgaan met hogere financieringskosten.
Favoriete BEL 20 aandelen

Ook in uitdagende tijden voor beleggers zullen er kansen blijven voordoen. Voor de tweede jaarhelft van 2018 zijn een aantal favoriete BEL 20 aandelen die duidelijk zichtbaar zijn. Zo kregen AB Inbev en Galapagos verreweg de meeste stemmen. De top vijf werd compleet gemaakt met arGEN-X, Umicore en BPost. Bij de vijf minst favoriete aandelen stond ook BPost genoemd en wel als minst favoriet. Andere aandelen die uit de gratie lijken zijn Proximus, Telenet, KBC Groep en ING Groep.

Onderstaande staafdiagram laat met groen het aantal stemmen zien voor de meest favoriete BEL 20 aandelen. De stemmen voor minst favoriete aandelen zijn rood gekleurd. Om een zo goed mogelijk beeld te geven zijn de flop-stemmen van de top-stemmen gehaald. Dit geeft uiteindelijk een ranking weergegeven in blauw van meest favoriet naar minst favoriet.

favoriete BEL 20 aandelen
Totaalscore polls voor favoriete BEL 20 aandelen

De twee favorieten zijn overduidelijk zichtbaar. Telenet en Proximus zijn duidelijk niet populair bij beleggers en bij BPost zijn de tegenstellingen het grootst. Dit blijkt ook uit het voorkomen in zowel de top favoriete BEL 20 aandelen alsmede minst favoriete. Aandelen als Sofina, Ackermans & van Haaren en Cofinimmo zullen waarschijnlijk niet veel in de portefeuilles zijn. Direct na de jaarwisseling zullen wij de balans opmaken en terugblikken naar bovenstaand overzicht.

Volg de beurs en uw favoriete aandelen op het beursforum >Broker
Omschrijving
DEGIRO beleggingsfondsenZeer lage tarieven bij DEGIRO. Bespaar tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten.

Info of klant worden >

Lynx beleggen

Zeer lage tarieven, tot 80% goedkoper dan andere brokers. Beste Broker 2018 volgens Beleggersbelangen.

Info of klant worden >