Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.

Aandeel Thrombogenics klaar voor verdere koersstijging?

aandeel Thrombogenics logo

Het aandeel Thrombogenics mag zich in toenemende belangstelling verheugen. Nadat de koers eind mei boven de 5 euro uit kwam lijkt de stijging sneller door te zetten. Onderstaande grafiek laat de sterke koersontwikkeling over het laatste jaar zien. Beleggers verwachten dat er nog meer goed nieuws aankomt en voorspellen dat de hausse nog moet komen. Of dit voor u ook zo is kunt u wellicht beoordelen aan de hand van dit artikel. Wij zetten daarin de bijzonderheden rond het aandeel Thrombogenics op een rij.

Koersgrafiek van het aandeel Thrombogenics
Koersgrafiek van het aandeel Thrombogenics

Wat is Thrombogenics?

Thrombogenics is een Belgisch bedrijf dat in 1991 opgericht is door professor Désiré Collen. Met dit bedrijf wilde hij zijn ontdekking van tPA, een middel tegen trombose, ten gelde maken. Al snel bleek dat de markt voor middelen tegen hartfalen niet zo winstgevend was als gehoopt. Min of meer toevallig begon het bedrijf zich meer en meer op oogziekten te concentreren. Binnen dit specialisme focust het bedrijf op blindheid bij diabetes en oogziekten aan de achterkant van het oog. Het medicijn Jetrea is inmiddels in de markt gezet en vorig jaar werden de rechten teruggekocht voor de wereldwijde verkoop. Inmiddels is het bedrijf toe aan een naamswijziging aangezien ‘thrombo’ geen aandachtsgebied meer is. Daarom wil het bedrijf verder als Oxurion. De beursnotering wil men in stand houden, maar dan met sticker OXUR.

Vervolg na advertentie
Het aandeel Thrombogenics

Vorig jaar steeg de koers van het aandeel Thrombogenics nadat Novartis een belang van 5,7% nam. Ook het bericht dat andere bedrijven investeerden in geneesmiddelen waar Thrombogenics mee bezig was deed de koers goed. De koerswinst werd echter teniet gedaan toen in december 2017 slecht nieuws kwam. Hieruit bleek dat een belangrijk onderzoek naar een nieuw geneesmiddel wegens gebrek aan proefpersonen moest worden gestaakt. Hierna bleef de koers enige tijd (relatief) laag. Ondanks een ruim (123 miljoen euro) eigen vermogen dat toen vrijwel gelijk was aan de beurswaarde.

Pipeline van Thrombogenics
Pipeline van Thrombogenics (bron: Thrombogenics.com)

De koers bevond zich inmiddels ver onder de aankoopkoers van 4,59 euro die Novartis had gekocht. Beleggers zagen toen al in dat een koersherstel naar de aankoopkoers van Novartis reëel was. Inmiddels steeg de koers tot boven de 9 euro op 12 juli 2018. De verwachtingen blijven positief nu Thrombogenics de naamsverandering heeft aangekondigd die de verbondenheid met oogziekten moet benadrukken. Commercieel directeur Wouter Piepers deelde inmiddels mee dat de testresultaten van een nieuw geneesmiddel dat in maart 2018 afliep positief waren. Daarnaast deelde hij ook mee dat men positieve verwachtingen heeft over lopende studies.

aandeelhouders aandeel Thrombogenics
Aandeelhouders van het aandeel Thrombogenics

Positief najaar voor aandeel Thrombogenics?

Veel beleggers spelen inmiddels in op verdere positieve ontwikkelingen en uitkomsten van testresultaten. Ook de redelijke positie van Novartis Pharma (zie bovenstaande afbeelding) geeft de potentie aan van het bedrijf en diens ontwikkelingen. Daarnaast kunnen succesvolle resultaten na bevestiging en commercialisering zorgen dat het aandeel Thrombogenics overnamekandidaat wordt. Een overzicht van de pipeline van Thrombogenics zag u hier al boven staan. Helaas zijn er weinig analisten die Thrombogenics op de voet volgen. Zo zijn er slechts 2 beurshuizen bekend met een recent advies. KBC Securities en Degroof Petercam hanteren koersdoelen van respectievelijk 5 euro en 3,80 euro. De tijd zal leren of de koers nu hoog is of dat analisten de koers achterna hollen met hogere adviezen.

Lees meer op het Thrombogenics forum >Broker
Omschrijving
DEGIRO beleggingsfondsenZeer lage tarieven bij DEGIRO. Bespaar tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten.

Info of klant worden >

Lynx beleggen

Zeer lage tarieven, tot 80% goedkoper dan andere brokers. Beste Broker 2018 volgens Beleggersbelangen.

Info of klant worden >