ArgenX koers en handelsvolumes zorgen voor debuut in BEL20

ArgenX koers logo forum

Nog geen vier jaar na de beursgang hebben de ArgenX koers en handelsvolumes gezorgd voor het debuut in de BEL20. De beurskoers is één van de factoren die meeweegt bij een promotie naar de Belgische sterindex. Door het vertrek van sectorgenoot Ablynx kwam er een plek vrij bij de 20 belangrijkste aandelen van de Brusselse beurs. Ablynx gaat de beurs verlaten door de overname van Sanofi en was al niet meer in de BEL20 opgenomen.

Naast ArgenX was Melexis ook kandidaat om de plek van Ablynx in te nemen. De beurswaarde van Melexis is bijna 50 procent hoger dan dat van ArgenX. Echter de handelsvolumes liggen bij ArgenX veel hoger. Ondanks dat de beurswaarde van ArgenX lager is kan de ArgenX koers toch van invloed zijn geweest voor de promotie. De ArgenX koers is namelijk in een jaar tijd ruim verviervoudigd. Onderstaande grafiek laat het koersverloop zien sinds de beursgang in 2014.

ArgenX koers sinds de beursgang in 2014
ArgenX koers sinds de beursgang in 2014

ArgenX koers vaart wel bij goed nieuws

Aandeelhouders van ArgenX mogen zich al langere tijd verheugen met positief nieuws over in ontwikkeling zijnde medicijnen. Het biotechbedrijf is bezig met de ontwikkeling van verschillende antilichaamtherapieën voor de behandeling van ernstige auto-immuunziektes en kanker. De ontwikkeling van de geneesmiddelen is op basis van antilichamen afkomstig van kameelachtigen, zoals lama’s. Met het SIMPLE Antibody platform kan ArgenX nieuwe en complexe doelwitten bestuderen.

Vervolg na advertentie


Goed(-koop) beleggen? Lees hier verder


Een belangrijke ontwikkeling is die van het product ARGX-113. Hiermee is eventueel in de toekomst de behandeling van auto-immuunziektes mogelijk. Dit zijn auto-immuunziektes zoals een zeldzame spierziekte, een huidaandoening en een aandoening van bloedplaatjes. Inmiddels werden positieve fase 2 resultaten behaald. In onderstaand overzicht ziet u wat dit jaar nog op de agenda staat.

Zoals u kunt zien komt er voorlopig geen einde aan de golf van nieuws. In de tweede helft van 2018 volgen onder meer nog fase 2 toplijn resultaten voor immune trombocytopenia, interimresultaten voor pemphigus vulgaris en fase 2 toplijn resultaten voor ARGX-110 (T-Cell Lymphoma en Acute Myeloid Leukemia).

ArgenX pipeline tegen ernstige auto-immuunziekten en kanker
ArgenX pipeline tegen ernstige auto-immuunziekten en kanker

Ontwikkelingen blijven niet onopgemerkt

De positieve ontwikkelingen blijven niet onopgemerkt bij zowel beleggers als analisten. Zo moest het onderwerp op het forum in de eerste maanden nog op gang komen. Inmiddels is het ArgenX forum één van de meest gelezen onderwerpen op het forum van Beursig.com.

Drie beurshuizen volgen het aandeel ArgenX en allen zijn ze positief. Degroof Petercam en Kempen hanteren een koopadvies terwijl KBC Securities het advies verlaagde van kopen naar opbouwen. Dit laatste is vanwege de koers die al veel (positief) nieuws heeft ingeprijsd. De koersdoelen variëren van 82 tot 87 euro, deze zijn door de analisten in het afgelopen jaar stevig verhoogd.

Beleggers en analisten kijken met hoge verwachtingen uit naar de komende ontwikkelingen. U kunt het laatste nieuws en de discussies volgen op het ArgenX forum.

 

Laatste beursnieuws


TIP: Volg direct het laatste beursnieuws: