Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.

In grondstoffen beleggen is nu aantrekkelijk volgens Goldman Sachs

grondstoffen beleggen

Volgens zakenbank Goldman Sachs moeten beleggers juist nu in grondstoffen beleggen ondanks de gespannen tijden. Of juist door de gespannen tijden waardoor de bank verwacht dat voorraden van bepaalde grondstoffen kunnen afnemen. Hun aanbeveling voor grondstoffen blijft daarom op overweight. Volgens Goldman Sachs is in grondstoffen beleggen zelden aantrekkelijker geweest dan nu. Grondstofprijzen zaten recent in de lift door politieke spanningen en daarnaast is de economische groei sterk. Zo zijn er spanningen in Syrië waarbij de VS tot ongenoegen van Rusland inmiddels bombardementen heeft uitgevoerd. Daarnaast wil de VS ook weer sancties opleggen aan de olie-export uit Iran.

Vervolg na advertentie
Grondstoffen beleggen: olie en aluminium

De Bloomberg Commodity Index steeg enkele procenten in de voorgaand weken. Volgens een publicatie van de Amerikaanse zakenbank kunnen grondstoffen in de komende 12 maanden een rendement van 10 procent opleveren. Zo bleek beleggen in olie de afgelopen maanden al aantrekkelijk, het zwarte goud bereikte het hoogste niveau in jaren. Zorgen over een toename van olieproductie vanuit de VS verdwenen met het militair ingrijpen in Syrië. Aluminium is een andere grondstof die opviel met de sterkste rally in 30 jaar. Amerikaanse sancties treffen onder meer United Co. Rusal, de grootste producent van aluminium buiten China. Het Russische aluminiumbedrijf is goed voor 6 procent van de wereldwijde aluminiumproductie. De aluminiumprijs zal waarschijnlijk hoog en volatiel blijven.

grondstoffen beleggen aluminium prijs grafiek
Aluminiumprijs in de afgelopen 5 jaar

Voorlopig gaat Goldman Sachs er vanuit dat de invloed van spanningen op de grondstofproductie beperkt blijft. Dit kan snel veranderen mocht er escalatie komen tussen Iran en Saoedi-Arabië. De spanningen tussen beide landen loopt al maanden op maar de kans op de-escalatie lijkt klein. Bij een markt met lage en afnemende voorraden is de markt gevoelig voor zelfs kleine invloeden. Het beleid van president Trump en daarmee de houding van de VS naar Iran moet wel serieus worden genomen. Zo kan de VS zich terugtrekken uit eerdere overeenkomsten waardoor sancties tegen Iran weer strenger kunnen worden.

Grondstoffen, beurzen en aandelen volgen op het beurs forum.